30/01/2023 30/01/2023 Στην ανάγκη στήριξης των νέων και των οικογενειών τους αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση κοπής Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας των Υπευθύνων Ιερέων Νεότητος και των Ιερέων των Σχολών Γονέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, τονίζοντας ότι το έργο της αγάπης είναι η προσφορά.  Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Λέσχη...
30 Ιανουαρίου, 2023 - 22:15
Τελευταία ενημέρωση: 30/01/2023 - 23:39

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην κοπή Βασιλόπιτας των Υπευθύνων Ιερέων Νεότητος και Σχολών Γονέων

Διαδώστε:
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην κοπή Βασιλόπιτας των Υπευθύνων Ιερέων Νεότητος και Σχολών Γονέων

Στην ανάγκη στήριξης των νέων και των οικογενειών τους αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση κοπής Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας των Υπευθύνων Ιερέων Νεότητος και των Ιερέων των Σχολών Γονέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, τονίζοντας ότι το έργο της αγάπης είναι η προσφορά. 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων Αθηνών και παρέστησαν, ο Γεν. Διευθυντής του Ιδρύματος Νεότητας και Οικογένειας, Αρχιμ. Συμεών Βενετσιάνος, ο Διευθυντής Ποιμαντικής Γάμου και Οικογένειας, Πρωτοπρ. Αντώνιος Καλλιγέρης, ο Γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής επί της Χριστιανικής Αγωγής και της Νεότητος Αρχιμανδρίτης Πολύκαρπος Μπόγρης ιερείς υπεύθυνοι νεότητας, εθελοντές στελέχη, εκπρόσωπος του ΓΕΣ και της Διοίκησης της Λέσχης. Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευαν ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής, Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης και ο Αρχιδιάκονος Ιωάννης Μπούτσης.

Ο Αρχιεπίσκοπος στον χαιρετισμό του ευχαρίστησε για την πρόσκληση και μίλησε για την ανάγκη στήριξης των νέων και των οικογενειών τους. Μίλησε για την διακονία του στην Μητρόπολη Θηβών και δίπλα στον μακαριστό μητροπολίτη Νικόδημο Γραικό κάνοντας ιδιαίτερα αναφορά στην μέριμνα που υπήρχε για τους νέους με την δημιουργία οικοτροφείων. Υπογράμμισε ότι το σημαντικό έργο της αγάπης είναι η προσφορά.
Μίλησε για την προβολή του ντοκιμαντέρ “Island of outcasts” το 1989, από το BBC με σκηνές από το ψυχιατρείο-κολαστήριο της Λέρου, που παρουσίαζε τον απάνθρωπο τρόπο με τον οποίο μεταχειρίζονταν τους τρόφιμους, αλλά και για την απόφαση να δημιουργήσει η Εκκλησία ένα Οικοτροφείο, ώστε να τους φιλοξενήσει, επισημαίνοντας την συμβολή του μακαριστού π. Αδαμάντιου Αυγουστίδη.

 Σε άλλο σημείο ο Αρχιεπίσκοπος κάλεσε όλους τους ιερείς να στηρίζουν και να βοηθούν τους νέους και τις οικογένειές τους. Επίσης, ο Αρχιεπίσκοπος έκανε λόγο για ανάγκη συνεργασίας σε όλους τους τομείς, ακόμη κι αν κάποιες φορές υπάρχουν δυσκολίες.
Ο π. Συμεών Βενετσιάνος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο και όλους τους παρευρισκόμενους και τόνισε ότι «είναι ιδιαίτερη η χαρά που μάς δίδεται σήμερα της διαπροσωπικής επικοινωνίας μας, μετά από πολύ καιρό, καθώς οι συνθήκες –κυρίως υγειονομικές- δεν μάς επέτρεπαν κάτι τέτοιο. Να όμως που και πάλι είμαστε όλοι μαζί, μετά την πολύ δύσκολη περίοδο που διανύσαμε, σήμερα, μία ξεχωριστή ημέρα, καθώς εορτάζουμε τους Τρεις Ιεράρχες, προστάτες των γραμμάτων και της παιδείας του γένους μας. Για αρκετό καιρό, σχεδόν όλη η ποιμαντική διακονία μας κατέληξε να γίνεται από μακριά, ψηφιακά, μέσα από την οθόνη ενός υπολογιστή, χωρίς την αμεσότητα της διαπροσωπικής επικοινωνίας. Δεν εγκαταλείψαμε την ευθύνη μας, αγωνισθήκαμε να υπηρετήσουμε τον Θεό και τον άνθρωπο της εποχής μας με όσα μέσα και δυνατότητες είχαμε στη διάθεσή μας, με σοβαρότητα και συναίσθηση της υψηλής αποστολής μας αναφορικά με την ποιμαντική της νεότητας και της οικογένειας».

 Σε άλλο σημείο ο π. Συμεών σημείωσε ότι «τώρα πλέον βλέπουμε τις νέες προοπτικές, με έντονο ενδιαφέρον και προβληματισμό μεγάλο για το σήμερα και το αύριο αυτής της ποιμαντικής διακονίας μας. Γνωρίζουμε τα προβλήματα, δεν παραβλέπουμε τις αδυναμίες, δεν εφησυχάζουμε. Παίρνουμε θάρρος από την ενεργό συμμετοχή πολλών χριστιανών μας και καλούμαστε να εντροχιάσουμε και πάλι τις ζωντανές ενοριακές μας κοινότητες  να λειτουργήσουν, όπως πάντα, ως μεγάλες οικογένειες. Τα παιδιά και οι νέοι βρίσκονται σήμερα να αντιμετωπίζουν  εξαιρετικά κρίσιμες καταστάσεις στον πνευματικό και ψυχικό βίο τους, οι ενδοοικογενειακές σχέσεις δοκιμάζονται πολύ και σε πολλές περιπτώσεις δυστυχώς δεν αντέχουν.

Καλούμεθα να στηρίξουμε τη σύγχρονη οικογένεια, να απλώσουμε τους οραματισμούς μας, να σχεδιάσουμε καινοτόμα προγράμματα, να βοηθήσουμε παιδιά, εφήβους, φοιτητές και γονείς. Το έργο δεν είναι εύκολο. Αλλά δεν υπάρχουν περιθώρια ούτε για απαισιοδοξία ούτε για ολιγωρία. Στηριζόμαστε στην ευαισθησία, τις γνώσεις, τη διάθεση, την εμπειρία, τον ιεραποστολικό πόθο τόσο των αδελφών Κληρικών μας όσο και των λαϊκών συνεργατών μας, των εθελοντών. Όλους σάς ευχαριστούμε για τη μέχρι σήμερα συνεργασία και πολύπλευρη στήριξη σας και σάς καλούμε να συνεχίσουμε το ωραίο αυτό έργο».

 Αναφέρθηκε στις δράσεις και στο έργο του Ιδρύματος και ευχαρίστησε όσους συνετέλεσαν στην δημιουργία της συγκεκριμένης εκδήλωσης.
Την Βασιλόπιτα ευλόγησε ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής, Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης, ενώ έψαλε η χορωδία «Ενήχημα» με χοράρχη τον κ. Σωτήριο Κουτσούρη.

 Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων