30/09/2023 24/10/2023 Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου τελέσθηκε το πρωί του Σαββάτου 30 Σεπτεμβρίου 2023 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών το μνημόσυνο για τους ευεργέτες του Βαφειαδάκειου Ιδρύματος. Το μνημόσυνο τέλεσε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, Προεδρεύων του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος «Προστασία Μητρικών Έργων Σταμάτη και Ελένης Βαφειαδάκη». Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευαν ο Πρωτοσύγκελος της...
30 Σεπτεμβρίου, 2023 - 13:05
Τελευταία ενημέρωση: 24/10/2023 - 0:33

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στο μνημόσυνο για τους ευεργέτες του Βαφειαδάκειου Ιδρύματος

Διαδώστε:
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στο μνημόσυνο για τους ευεργέτες του Βαφειαδάκειου Ιδρύματος

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου τελέσθηκε το πρωί του Σαββάτου 30 Σεπτεμβρίου 2023 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών το μνημόσυνο για τους ευεργέτες του Βαφειαδάκειου Ιδρύματος.

Το μνημόσυνο τέλεσε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, Προεδρεύων του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος «Προστασία Μητρικών Έργων Σταμάτη και Ελένης Βαφειαδάκη».

Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευαν ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής, Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης και ο Αρχιδιάκονος Ιωάννης Μπούτσης.

Το «παρών» έδωσαν Δήμαρχοι, όπου υπάρχουν οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Ιδρύματος, οι υπεύθυνοι ιερείς των Σταθμών, καθώς και εκπαιδευτικοί, στελέχη και συνεργάτες.

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό να τιμούμε αυτούς που επέλεξαν την προσφορά στην κοινωνία, στον άνθρωπο, και μάλιστα στον φτωχό και περιφερειακό άνθρωπο.

Μίλησε για το ζεύγος Βαφειαδάκη και αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που επιτελείται στο Ίδρυμα για τα παιδιά και τις οικογένειές τους.

Το Βαφειαδάκειο Ίδρυμα ιδρύθηκε την 23η Ιουλίου του 1961. Η ίδρυσή του πραγματοποιήθηκε ακολουθώντας την από 1ης Ιουνίου 1942 ιδιόγραφη διαθήκη του Σταμάτη Δημητρίου Βαφειαδάκη, ο οποίος απεβίωσε το 1945. Το συσταθέν φιλανθρωπικό ίδρυμα με την πλήρη επωνυμία: «Προστασία των Μητρικών Έργων Σταμάτη και Ελένης Βαφειαδάκη», αποτελεί νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου και διέπεται από τις διατάξεις της ανωτέρω διαθήκης.

Σκοπός του Ιδρύματος είναι η ίδρυση, στην Αττική και σε όμορους νομούς, Παιδικών Σταθμών κατάλληλων ώστε να δέχονται κατά τη διάρκεια της ημέρας παιδιά ηλικίας ενός έως έξι ετών, φτωχών μητέρων εργαζόμενων εκτός της οικίας τους, εις μη βιομηχανικά κέντρα. Θα διημερεύουν εις τα κέντρα αυτά και θα περιθάλπονται κατά την διάρκεια της ημέρας και θα παραλαμβάνονται το βράδυ.

Το Ίδρυμα εδρεύει στην Αθήνα και διαθέτει δική του σφραγίδα που απεικονίζει την εικόνα της Θεομήτορος Βρεφοκρατούσας, καθώς και το λεκτικό: «Προστασία Μητρικών Έργων Σταμάτη και Ελένης Βαφειαδάκη – Εν Αθήναις».

(Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων