14/09/2023 14/09/2023 Στον Χολαργό βρέθηκε σήμερα ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος επί τη εορτή της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού.  Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Χολαργού. Συλλειτούργησαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της...
14 Σεπτεμβρίου, 2023 - 14:42
Τελευταία ενημέρωση: 14/09/2023 - 14:47

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στον πανηγυρίζοντα Τίμιο Σταυρό Χολαργού

Διαδώστε:
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στον πανηγυρίζοντα Τίμιο Σταυρό Χολαργού

Στον Χολαργό βρέθηκε σήμερα ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος επί τη εορτή της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού. 

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Χολαργού. Συλλειτούργησαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Αρχιμανδρίτης π. Βαρνάβας Θεοχάρης, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος Ανδριόπουλος, κληρικοί της Αρχιεπισκοπής και ο Αρχιδιάκονος π. Ιωάννης Μπούτσης.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος κ. Φιλόθεος ο οποίος αναφέρθηκε με μεστό θεολογικό λόγο στη σπουδαιότητα που κατέχει ο Σταυρός του Κυρίου μας στη θεολογία και τη λατρεία της εκκλησίας μας.

Ακολούθησε η τελετή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού από τον Πρωτοσύγκελο π. Βαρνάβα και τον Θεοφιλέστατο ενώ στο τέλος της Θείας Λειτουργίας πιστοί προσκύνησαν τον σταυρό λαμβάνοντας ως ευλογία τον βασιλικό.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων