22/12/2022 22/12/2022 Τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη δέχθηκε το πρωί της Πέμπτης 22 Δεκεμβρίου 2022 ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας τον υποδέχθηκε στις 10.00 στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης Ο κ. Πιερρακάκης αναφέρθηκε στην προσπάθεια να εκσυγχρονιστούν οι υπηρεσίες του κράτους προς όφελος των πολιτών και στην...
22 Δεκεμβρίου, 2022 - 11:45
Τελευταία ενημέρωση: 22/12/2022 - 14:14

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος υποδέχθηκε τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη

Διαδώστε:
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος υποδέχθηκε τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη

Τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη δέχθηκε το πρωί της Πέμπτης 22 Δεκεμβρίου 2022 ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας τον υποδέχθηκε στις 10.00 στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

  • Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Ο κ. Πιερρακάκης αναφέρθηκε στην προσπάθεια να εκσυγχρονιστούν οι υπηρεσίες του κράτους προς όφελος των πολιτών και στην αγαστή συνεργασία που έχει, στο πλαίσιο αυτό, το Υπουργείο με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και εν γένει της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο Μακαριώτατος, από την πλευρά του, αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία των δύο πλευρών και στο εξαιρετικό έργο που έχει γίνει στην ανάδειξη των πολιτιστικών θησαυρών της Εκκλησίας μέσω της ψηφιοποίησής τους, αλλά και στην παροχή ψηφιακών υπηρεσιών για τους κληρικούς και τους πολίτες.

 

Μετά την κατ’ ιδίαν συνάντησή τους, ο Μακαριώτατος και ο κ. Πιερρακάκης είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα από ομάδες διάφορων οργανισμών και φορέων.

Σημειώνεται ότι οι δύο άνδρες είχαν συναντηθεί και τον περασμένο Απρίλιο, επίσης στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών όπου είχαν  συνομιλήσει για διάφορους τομείς συνεργασίας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών με το υπουργείο, καθώς και για τρόπους ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς και των ιερών κειμηλίων της Εκκλησίας.

Ο κ. Κυριάκος Πιερρακάκης αναφέρθηκε στο έργο του υπουργείου, για το οποίο επισήμανε πως γίνεται μεγάλη προσπάθεια να αλλάξει ο τρόπος που το κράτος επικοινωνεί με τους πολίτες.

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος είχε αναφερθεί στις σημαντικές ψηφιακές αλλαγές στις υπηρεσίες της Εκκλησίας που έχουν πραγματοποιηθεί χάρη στην άριστη σύμπραξη με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων