13/08/2023 13/08/2023 Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος συνοδευόμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Ανδριόπουλο παρέθεσε δείπνο προς τους σπουδαστές της Θεολογικής Σχολής του Μπαλαμάντ στις Κατασκηνώσεις Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, το οποίο αποτέλεσε τη κορύφωση της φιλοξενίας τους. Η συνάντηση εκτός από πεντανόστιμα νηστίσιμα εδέσματα περιελάμβανε εκτενή συζήτηση σχετικά με πνευματικά και λοιπά...
13 Αυγούστου, 2023 - 9:11
Τελευταία ενημέρωση: 13/08/2023 - 9:23

Ο Αρχιεπίσκοπος με φοιτητές του Μπαλαμάντ στις Κατασκηνώσεις της Ιερά Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Διαδώστε:
Ο Αρχιεπίσκοπος με φοιτητές του Μπαλαμάντ στις Κατασκηνώσεις της Ιερά Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος συνοδευόμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Ανδριόπουλο παρέθεσε δείπνο προς τους σπουδαστές της Θεολογικής Σχολής του Μπαλαμάντ στις Κατασκηνώσεις Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, το οποίο αποτέλεσε τη κορύφωση της φιλοξενίας τους.

Η συνάντηση εκτός από πεντανόστιμα νηστίσιμα εδέσματα περιελάμβανε εκτενή συζήτηση σχετικά με πνευματικά και λοιπά επίκαιρα θεολογικά και εκκλησιαστικά ζητήματα, όπως τον επανευαγγελισμό της ενορίας.

Ο Μακαριώτατος με πατρική αγάπη συμβούλευε και παρότρυνε αόκνως τους νέους υποψηφίους ιερείς σχετικά με την πνευματική και επιστημονική τους πρόοδο.

Στη συνέχεια τους ενημέρωσε για το διεθνές επιστημονικό συνέδριο τον προσεχή Οκτώβρη του περιοδικού «ΘΕΟΛΟΓΙΑ» επί τη συμπληρώσει των 100 ετών από της ιδρύσεως και πρώτης κυκλοφορίας του.

Έπειτα ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής «Άγοος Ιωάννης ο Δαμασκηνός» του Πανεπιστημίου Μπαλαμάντ, καθηγητής Βιβλικής Θεολογίας Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Kihalil, μετέφερε τις πατρικές ευχές και τη ευγνωμοσύνη του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη για τη γενναιόδωρη φιλοξενία των φοιτητών στις Κατασκηνώσεις της Αρχιεπισκοπής.

Η πολυήμερη επίσκεψη των φοιτητών στην περιοχή της Αττικής περιελάμβανε τόσο την απόλαυση όλων των παροχών των Κατασκηνώσεων Ι.Α.Α. όσο και ένα πλήρες πρόγραμμα προσκυνηματικών και θρησκευτικών περιηγήσεων.

Στο τέλος της συνάντησης ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η μελωδικότατη πρωτοβουλία των φοιτητών καθώς έψαλλαν ύμνους και παραδοσιακά τραγούδια στην ελληνική και αραβική γλώσσα.

Οι Κατασκηνώσεις Ι.Α.Α. συνεχίζουν ανταποκρινόμενες στις ιδιαίτερα απαιτητικές ανάγκες της εποχής για ακόμη μια χρονιά το πολυποίκιλο και πολυπληθές πρόγραμμα φιλοξενίας μικρών και μεγάλων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων