22/03/2022 23/03/2022 Στην παρουσίαση του αφιερωματικού τόμου του Πολιτιστικού Κέντρου Ελληνικής Αστυνομίας και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με τίτλο: «Αναζητώντας τον ένοχο και επιβάλλοντας την τάξη. Η αστυνομία σε αναζήτηση ρόλου τα χρόνια του αγώνα της ανεξαρτησίας (1821-1830)», παραβρέθηκε το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Η παρουσίαση του πονήματος του καθηγητή Νεότερης και Σύγχρονης...
22 Μαρτίου, 2022 - 21:54
Τελευταία ενημέρωση: 23/03/2022 - 0:23

Ο Αρχιεπίσκοπος σε εκδήλωση παρουσίασης Τόμου για το 1821

Διαδώστε:
Ο Αρχιεπίσκοπος σε εκδήλωση παρουσίασης Τόμου για το 1821

Στην παρουσίαση του αφιερωματικού τόμου του Πολιτιστικού Κέντρου Ελληνικής Αστυνομίας και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με τίτλο: «Αναζητώντας τον ένοχο και επιβάλλοντας την τάξη. Η αστυνομία σε αναζήτηση ρόλου τα χρόνια του αγώνα της ανεξαρτησίας (1821-1830)», παραβρέθηκε το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Η παρουσίαση του πονήματος του καθηγητή Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Θανάση Χρήστου, πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (Μέγαρο Παλαιάς Βουλής), στο πλαίσιο του επίσημου εορτασμού των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821. Το παρών έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Μιχάλης Καραμανλάκης, ο Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιος και ο Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Κουρτέσης προϊστάμενος της θρησκευτικής υπηρεσίας της ελληνικής αστυνομίας, ενώ τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευε ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης.

Για το βιβλίο μίλησαν οι: Θάνος Βερέμης, Καθηγητής Πολιτικής Ιστορίας του ΕΚΠΑ, Ιάκωβος Μιχαηλίδης, Καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του ΑΠΘ και Θανάσης Χρήστου, Καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Συντονίστρια ήταν η δημοσιογράφος Βίκη Φλέσσα, ενώ αποσπάσματα από τον αφιερωματικό τόμο ανέγνωσε ο ηθοποιός Νικήτας Τσακίρογλου.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων