18/08/2019 18/08/2019 Μια γρήγορη και όμορφη απρόσμενη απογευματινή επίσκεψη, έκανε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμος, στο νησί Τριζόνια της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος. Τον Μακαριώτατο κατ’ εντολή του Μητροπολίτου Φωκίδος κ. Θεοκτίστου, ο οποίος βρισκόταν σε υποδοχή Ιερών Λειψάνων στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Καλλιθέας, συνόδευσε ο Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης, Ηγούμενος και Πρωτοσύγκελλος της...
18 Αυγούστου, 2019 - 22:36
Τελευταία ενημέρωση: 18/08/2019 - 23:05

Ο Αρχιεπίσκοπος στα Τριζόνια Φωκίδος

Διαδώστε:
Ο Αρχιεπίσκοπος στα Τριζόνια Φωκίδος

Μια γρήγορη και όμορφη απρόσμενη απογευματινή επίσκεψη, έκανε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμος, στο νησί Τριζόνια της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος. Τον Μακαριώτατο κατ’ εντολή του Μητροπολίτου Φωκίδος κ. Θεοκτίστου, ο οποίος βρισκόταν σε υποδοχή Ιερών Λειψάνων στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Καλλιθέας, συνόδευσε ο Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης, Ηγούμενος και Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεώς, μαζί με πατέρες της Ιεράς Μονής Τρικόρφου.

 

 

 

Τον Μακαριώτατο υποδέχθηκε ο εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Τριζονίων, Πρωτοπρεσβύτερος Γρηγόριος Σαμάς, ο Δήμαρχος Δωρίδος κ. Γεώργιος Καπεντζώνης και ο Αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Ζέτος. Οι μόνιμοι κάτοικοι του νησιού καθώς και οι τουρίστες έτρεξαν με προθυμία να υποδεχθούν αλλά και να ασπαστούν το χέρι του Μακαριωτάτου, ζητώντας την ευλογία του. Όλοι δε, ζητούσαν μια αναμνηστική φωτογραφία μαζί του, την οποία ο Μακαριώτατος δεν αρνήθηκε.

 

 

 

 

 

Ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεώς, με καΐκι, έκανε ένα μικρό περίπλου του νησιού τον Μακαριώτατο.

Μετά, επισκέφθηκαν και προσκυνήσαν την ενορία του νησιού, όπου εψάλλει η φήμη του Μακαριωτάτου. Ο Μακαριώτατος, ευχαριστώντας τους κατοίκους του νησιού, τους απηύθυνε σύντομη προσλαλιά, δίνοντάς τους κουράγιο στις δυσκολίες που η πατρίδα μας αντιμετωπίζει και ότι όλοι πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων