10/04/2022 10/04/2022 Η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου π. Δημητρίου Αργυρίου, τέως Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Μητροπόλεώς Θηβών και Λεβαδείας τελέστηκε την Παρασκευή 8 Απριλίου 2022 στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λεβαδείας, όπου και διηκόνησε για 50 έτη. Της ακολουθίας προεξήρχε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου,...
10 Απριλίου, 2022 - 9:51
Τελευταία ενημέρωση: 10/04/2022 - 8:56

Ο Αρχιεπίσκοπος στην Εξόδιο Ακολουθία του μακαριστού π. Δημητρίου Αργυρίου

Διαδώστε:
Ο Αρχιεπίσκοπος στην Εξόδιο Ακολουθία του μακαριστού π. Δημητρίου Αργυρίου

Η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου π. Δημητρίου Αργυρίου, τέως Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Μητροπόλεώς Θηβών και Λεβαδείας τελέστηκε την Παρασκευή 8 Απριλίου 2022 στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λεβαδείας, όπου και διηκόνησε για 50 έτη.

Της ακολουθίας προεξήρχε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα. Στην εξόδιο συμμετείχαν ιερείς της Τοπικής Εκκλησίας, μοναστικές αδελφότητες της Ιεράς Μητροπόλεώς , οι ενορίτες της Ευαγγελίστριας και πιστοί που γνώριζαν και συνδέονταν με τον μακαριστό ιερέα.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ιερώνυμος στο λόγο του φανερά συγκινημένος αναφέρθηκε στην πολυετή συνεργασία του με το μακαριστό π. Δημήτριο, κατά την ποιμαντορία του στη Βοιωτία, και εξέφρασε ευχαριστίες προς τον Πανάγαθο Θεό για τους συνεργάτες που είχε στο ποιμαντικό και κοινωνικοπρονοιακό έργο του στη Βοιωτία χαρακτηρίζοντας ως δώρο Θεού τον καλό του συνεργάτη π. Δημήτριο.

Επικήδειο λόγο εκ μέρους της Μητροπόλεως εκφώνησε ο Γενικός Αρχιερατικός Επόπτης της Μητροπόλεως π. Ανδρέας Δάρρας, ενώ εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λεβαδείας ο Επίτροπος κ. Στέργιος Βαράκης διάβασε Ψήφισμα για το θάνατο του μακαριστού π. Δημητρίου.

Το βράδυ της Πέμπτης 7 Απριλίου 2022 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών κ. Γεώργιος πλαισιούμενος από κληρικούς και ενορίτες υποδέχθηκε τη σορό του π. Δημητρίου στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λεβαδείας, όπου για χρόνια διηκόνησε ο μακαριστός ιερέας, και τέλεσε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του. Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο πρόσωπο του π. Δημητρίου και την προσφορά του στην Ενορία της Ευαγγελίστριας, καθώς και στη διοίκηση της Μητροπόλεως, και ευχήθηκε ο Νικητής του θανάτου, ο Λυτρωτής και Σωτήρας Χριστός να αναπαύει τον μακαριστό π. Δημήτριο και να δίνει ενίσχυση και παρηγορία στην οικογένειά του.

 

 

 

Η Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας για τον μακαριστό Πρωτοπρεσβύτερο π. Δημήτριο Αργύριο

Ο πατήρ Δημήτριος χειροτονήθηκε Διάκονος την 6η Δεκεμβρίου 1964 και Πρεσβύτερος την 20η Δεκεμβρίoυ του ίδιου έτους από τον τότε Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας Δωρόθεο.

Το 1965 διορίσθηκε Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Αλιάρτου, ενώ το 1968 διορόισθηκε προσωρινώς Εφημέριος και το 1971 τακτικός Εφημέριος του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λεβαδείας, όπου και διηκόνησε μέχρι την συνταξιοδότηση του.

Διεκρίνετο για την εργατικότητα την εντιμότητα και την αγάπη του για την Εκκλησία. Διηκόνησε με ευσυνειδησία επί 42 συναπτά έτη στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως κοντά σε τρεις Μητροπολίτες, με εκκλησιαστικό ήθος και αφοσίωση στον εκάστοτε Μητροπολίτη, με προσήνεια και συναδελφικότητα προς τους συμπρεσβυτέρους του, με άριστη συμπεριφορά προς το κοινό που προσήρχετο στα Γραφεία, ενώ από το 1979 μέχρι το 2010 κόσμησε με την διακριτική και συνετή παρουσία του τη θέση του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου.

Δεόμεθα στον Αναστάντα Κύριο υπέρ αναπαύσεως της εκλεκτής ψυχής του και παρακαλούμε τον Νικητή του θανάτου να δώσει ενίσχυση και παρηγορία στα παιδιά του, στα εγγόνια του και στους συγγενείς του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων