12/10/2021 12/10/2021 Συνάντηση με την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας κυρία Αννίτα Δημητρίου είχε το απόγευμα της Τρίτης, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη της Προέδρου στην Αθήνα από την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά της. Η κ. Δημητρίου ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο και αναφέρθηκε σε διάφορα...
12 Οκτωβρίου, 2021 - 19:50
Τελευταία ενημέρωση: 12/10/2021 - 21:21

Για τα φοιτητικά χρόνια μίλησε ο Αρχιεπίσκοπος: «Μέσα στις δυσκολίες Ελλάδα και Κύπρος να είναι κοντά»

Διαδώστε:
Για τα φοιτητικά χρόνια μίλησε ο Αρχιεπίσκοπος: «Μέσα στις δυσκολίες Ελλάδα και Κύπρος να είναι κοντά»

Συνάντηση με την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας κυρία Αννίτα Δημητρίου είχε το απόγευμα της Τρίτης, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη της Προέδρου στην Αθήνα από την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά της. Η κ. Δημητρίου ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο και αναφέρθηκε σε διάφορα θέματα επικαιρότητας, όπως είναι η πανδημία και οι επιπτώσεις της. Έκανε λόγο για σχέδιο ανάκαμψης, αλλά και οικονομική στήριξη του κόσμου, ενώ επεσήμανε ότι «χρειάζεται να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών. Ο κόσμος έχει απαξιώσει την πολιτική και τους πολιτικούς».

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος καλωσόρισε την Πρόεδρο και εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του για την συνάντηση αυτή. Μίλησε, επίσης, για τα φοιτητικά του χρόνια, όπου τότε σε κάθε εκπαιδευτικό συλλαλητήριο γίνονταν λόγος για το Κυπριακό ζήτημα. Ευχήθηκε στην Πρόεδρο για τα καθήκοντά της καλώντας την «μέσα στις δυσκολίες που υπάρχουν πάντοτε να οιακοστροφείτε τα πράγματα και να βοηθάτε, ώστε Κύπρος και Ελλάδα να είναι κοντά».

Η Πρόεδρος υπογράμμισε, επίσης, ότι «το μείζον θέμα είναι να επανενώσουμε τον τόπο μας. Δεν είναι τόσο θετικές οι εξελίξεις, αλλά δεν θα σταματήσουμε να εργαζόμαστε προς την κατεύθυνση της δίκαιης διευθέτησης της επανένωσης της Κύπρου».

Στην συνάντηση παρέστησαν ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης και ο αναπληρωτής Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Αρχιμανδρίτης Ευγένιος Παντζαρίδης, ενώ την Πρόεδρο συνόδευαν οι κυρίες Τασούλα Ιερωνυμίδου, Γενική Διευθύντρια της Βουλής, Μαρίνα Αδαμίδου, Διευθύντρια Υπηρεσίας Διεθνών Σχέσεων της Βουλής και Ιωάννα Συγκρασίτη, Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων.

ΦΩΤΟ: Χ. ΜΠΟΝΗΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μετά τη συνάντηση με την Πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής, ο Αρχιεπίσκοπος είχε συνάντηση με τον Βουλευτή της Ν.Δ. και πρώην Υπουργό κ. Χάρη Θεοχάρη.

 

 

 

 

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας της Ελλάδος: Μάκης Αδαμόπουλος

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων