15/07/2022 15/07/2022 Για τις δράσεις που υλοποίησε το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμόρφωσης για το προηγούμενο εξάμηνο ενημερώθηκε κατά την συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του ακαδημαϊκού έτους 2021-2022 και του προγραμματισμού των δραστηριοτήτων για το επόμενο. Παράλληλα, όρισε με απόφαση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου...
15 Ιουλίου, 2022 - 14:55
Τελευταία ενημέρωση: 15/07/2022 - 15:01

Ο Αρχιμανδρίτης Θεολόγος Αλεξανδράκης νέος Διευθυντής του Ι.Π.Ε. – Οι δράσεις, ο προγραμματισμός και η Ψηφιοποίηση ιερών κειμηλίων

Διαδώστε:
Ο Αρχιμανδρίτης Θεολόγος Αλεξανδράκης νέος Διευθυντής του Ι.Π.Ε. – Οι δράσεις, ο προγραμματισμός και η Ψηφιοποίηση ιερών κειμηλίων

Για τις δράσεις που υλοποίησε το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμόρφωσης για το προηγούμενο εξάμηνο ενημερώθηκε κατά την συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του ακαδημαϊκού έτους 2021-2022 και του προγραμματισμού των δραστηριοτήτων για το επόμενο. Παράλληλα, όρισε με απόφαση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου ομόφωνα τον Αρχιμανδρίτη π. Θεολόγο Αλεξανδράκη νέο Πρόεδρο του Ιδρύματος. 

Το Δ.Σ. κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση ενημερώθηκε ότι προχωρά η Πράξη «Ψηφιοποίηση ιερών κειμηλίων Ενοριακών Ναών» με σκοπό τη διάσωση και ανάδειξη του κειμηλιακού και αρχειακού πλούτου των ενοριών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ο Αρχιμανδρίτης Θεολόγος Αλεξανδράκης νέος Διευθυντής του Ι.Π.Ε.

Κατά τη συνεδρίαση το Δ.Σ. ασχολήθηκε πρωτίστως με το θέμα του ορισμού νέου Διευθυντή, έπειτα από την εκδημία του μακαριστού π. Αδαμαντίου Αυγουστίδη, ο οποίος υπηρέτησε υποδειγματικά το Ι.Π.Ε., ως Διευθυντής αυτού, από την ίδρυσή του το 2010 μέχρι την κοίμησή του.

Σύσσωμο το Δ.Σ. εξήρε το πολύτιμο και πρωτοπόρο έργο του π. Αδαμαντίου και την μεγάλη του συμβολή στην επιμόρφωση του κλήρου και του λαού της Εκκλησίας. Έπειτα επεσήμανε ότι το μεγάλο αυτό έργο συνεχίζει επάξια ο Αν. Διευθυντής του Ι.Π.Ε., Αρχιμανδρίτης Θεολόγος Αλεξανδράκης, ο οποίος άοκνα εργάζεται για την υλοποίηση μίας σειράς εκπαιδευτικών και ερευνητικών δράσεων, που συμβάλλουν τα μέγιστα στην επιμόρφωση των μελών της Εκκλησίας.

Έτσι το Δ.Σ. όρισε με απόφαση του Μακαριωτάτου ομόφωνα τον Πανοσ. Αρχιμ. Θεολόγο Αλεξανδράκη Διευθυντή του Ι.Π.Ε. και του ευχήθηκε καλή και δημιουργική θητεία με την ευλογία του Θεού.

Πάνω από 2.100 επιμορφούμενοι

Στη συνέχεια το Δ.Σ. ενημερώθηκε από τον π. Θεολόγο Αλεξανδράκη για τις δράσεις που υλοποίησε το Ι.Π.Ε για το προηγούμενο εξάμηνο.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι στο πλαίσιο της Πράξης «Προγράμματα Διά Βίου Μάθησης του Ανθρώπινου Δυναμικού της Εκκλησίας – Ανάπτυξη Ανοιχτών Διαδικτυακών Μαθημάτων» υλοποιήθηκαν 93 τμήματα σε 35 Ιερές Μητροπόλεις σε όλη την ελληνική επικράτεια και σε αυτά συμμετείχαν πάνω από 2.100 επιμορφούμενοι για το προηγούμενο εξάμηνο, ενώ ήδη έχουν προγραμματιστεί 40 τμήματα για τους μήνες Σεπτέμβριο- Οκτώβριο.

Προχωρά η Πράξη «Ψηφιοποίηση ιερών κειμηλίων Ενοριακών Ναών»

Επίσης το Δ.Σ. ενημερώθηκε ότι προχωρά η Πράξη «Ψηφιοποίηση ιερών κειμηλίων Ενοριακών Ναών» με σκοπό τη διάσωση και ανάδειξη του κειμηλιακού και αρχειακού πλούτου των ενοριών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, το φυσικό αντικείμενο της οποίας θα ξεκινήσει τον προσεχή Σεπτέμβριο. Αντίστοιχα προχωρά η έγκριση του έργου «Ψηφιακός Ενοριακός Κόμβος», σκοπός του οποίου είναι η δημιουργία πληροφοριακής υποδομής («Ψηφιακές Γωνιές») σε 4.000 ενορίες σε όλη την Ελληνική επικράτεια, με κύριο στόχο την εκπαίδευση και εξοικείωση των κληρικών σε θέματα και υπηρεσίες ψηφιακής διακυβέρνησης και ψηφιακού μετασχηματισμού.

Ομοίως προχωρά και η υποβολή πρότασης του έργου «Συμβουλευτική Υποστήριξη, κατάρτιση και πιστοποίηση σε νέους, έως 29 ετών, από μειονεκτούντα περιβάλλοντα και ειδικότερα: αποφυλακισθέντες ή/και νέοι με παραβατική συμπεριφορά ή/και απεξαρτημένοι ή/και άποροι», το οποίο θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με την Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ ΑπΚΟ του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και την Ένωση ΝΠΙΔ μεταξύ του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Ε.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Αποστολή» το Ι.Π.Ε. και την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Αποστολή».

Το Δ.Σ. του Ι.Π.Ε. ενέκρινε όλες τις ανωτέρω δράσεις και αποφάσισε τη συνέχιση αυτών, παρέχοντας κάθε δυνατή στήριξη στον νέο Διευθυντή και το προσωπικό του Ι.Π.Ε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων