22/01/2024 23/01/2024 Για το φλέγον θέμα των ημερών, το επικείμενο νομοσχέδιο του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία, μίλησε ο Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κωνσταντίνου, εκπρόσωπος Τύπου του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος (ΙΣΚΕ) στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN. «Η αντίθεση στο νομοσχέδιο είναι για τη χρησιμοποίηση του όρου γάμος για να χαρακτηρίσει αυτή τη μορφή συμβίωσης των...
22 Ιανουαρίου, 2024 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 23/01/2024 - 1:40

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΙΣΚΕ για τον γάμο των ομόφυλων και την τεκνοθεσία

Διαδώστε:
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΙΣΚΕ για τον γάμο των ομόφυλων και την τεκνοθεσία

Για το φλέγον θέμα των ημερών, το επικείμενο νομοσχέδιο του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία, μίλησε ο Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κωνσταντίνου, εκπρόσωπος Τύπου του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος (ΙΣΚΕ) στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN.

«Η αντίθεση στο νομοσχέδιο είναι για τη χρησιμοποίηση του όρου γάμος για να χαρακτηρίσει αυτή τη μορφή συμβίωσης των πολιτών αυτών που έχουν αυτήν την ιδιαιτερότητα», ανέφερε ο π. Γεώργιος Κωνσταντίνου.

«Εμείς δεν αντιδρούμε στο ότι η Πολιτεία κάνει μια προσπάθεια να λύσει νομικά προβλήματα για αυτούς τους πολίτες, αλλά για το σφετερισμό ουσιαστικά του όρου “γάμος”, ο οποίος θα ανοίξει μετά την οδό για την τεκνοθεσία», επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΙΣΚΕ, προσθέτοντας για το θέμα της τεκνοθεσίας ότι «η κοινωνία στο μεγαλύτερο μέρος της, είναι κάθετα αντίθετη».

«Η οικογένεια στην Εκκλησία θεωρείται ότι είναι ο άνδρας και η γυναίκα», επισήμανε και τόνισε ότι «η Εκκλησία είναι υποχρεωμένη να πει τις αλήθειες της, οι οποίες δεν είναι με ρυθμό επικαιρότητας. Λέγονται 2.000 χρόνια τώρα. Υπάρχουν στο Ευαγγέλιο».

«Όλοι οι κληρικοί, οποιουδήποτε βαθμού πρεσβεύουν τα ίδια. Όλη η Εκκλησία και κάθε ένας που έχει καταλάβει ότι σαν Χριστιανός έχει μια συγκεκριμένη πίστη, είναι απέναντι σε αυτό το πράγμα», υπογράμμισε διευκρινίζοντας: «όχι απέναντι στους ανθρώπους που έχουν αυτήν την ιδιαιτερότητα».

Ερωτηθείς για Ιεράρχες που καθυβρίζουν τους ανθρώπους με άλλη σεξουαλική επιλογή, απάντησε: «Εγώ μιλάω για τον εαυτό μου και για το σύνδεσμο που εκπροσωπώ, δεν μπορώ να κρίνω τι λέει ο καθένας».

Όσον αφορά το ενδεχόμενο διοργάνωσης συλλαλητηρίων εναντίον του νομοσχεδίου, ο π. Γεώργιος Κωνσταντίνου εμφανίστηκε αρνητικός.

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη του Πρωτοπρεσβυτέρου Γεωργίου Κωνσταντίνου:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων