06/11/2023 06/11/2023 Προεξάρχοντος του Επισκόπου Ευρίπου κ. Χρυσοστόμου τελέστηκε χθες, Κυριακή 5 Νοεμβρίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου  Παπάγου, η εορτή της ανακομιδής του ιερού λειψάνου του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου (εκ μεταθέσεως καθώς τιμάται στις 3 Νοεμβρίου), η ανάμνηση των εγκαινίων του ναού καθώς και η ανάμνηση της ελεύσεως πιστού αντιγράφου της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας...
06 Νοεμβρίου, 2023 - 10:24
Τελευταία ενημέρωση: 06/11/2023 - 10:38

Ο Επίσκοπος Ευρίπου Χρυσόστομος στην τριπλή ημέρα ανάμνησης της Ενορίας Αγίου Γεωργίου Παπάγου

Διαδώστε:
Ο Επίσκοπος Ευρίπου Χρυσόστομος στην τριπλή ημέρα ανάμνησης της Ενορίας Αγίου Γεωργίου Παπάγου

Προεξάρχοντος του Επισκόπου Ευρίπου κ. Χρυσοστόμου τελέστηκε χθες, Κυριακή 5 Νοεμβρίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου  Παπάγου, η εορτή της ανακομιδής του ιερού λειψάνου του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου (εκ μεταθέσεως καθώς τιμάται στις 3 Νοεμβρίου), η ανάμνηση των εγκαινίων του ναού καθώς και η ανάμνηση της ελεύσεως πιστού αντιγράφου της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Εσφαγμένης εκ της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου. 

Όπως κάθε Κυριακή η Θεία Λειτουργία μεταδόθηκε ζωντανά από την ψηφιακή τηλεόραση της Pemptousia TV ενώ έψαλλε η Ελληνική Βυζαντινή Χορωδία υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη Γεωργίου Κωνσταντίνου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κ. Χρυσόστομος ο οποίος αναφέρθηκε με μεστό θεολογικό λόγο μίλησε για το ευαγγελικό ανάγνωσμα της Κυριακής Ε’ Λουκά.

Εν συνεχεία εντός του ιερού ναού πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Εσφαγμένης και ιερών λειψάνων ενώ ευλογήθηκε το ιερό κόλλυβο του Αγίου Γεωργίου. Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού και Αρχιερατικός Επίτροπος της ΙΗ’ Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας, Αρχιμανδρίτης π. Αλέξιος Γιαννιός, ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο κ. Χρυσόστομο για την παρουσία του στην λαμπρή αυτή ημέρα για την Ενορία. “Ο Άγιος Γεώργιος να σας πραστατεύει και να είναι ο έφορος και προστάτης της ζωής σας”, ευχήθηκε και προσέφερε σε ανάμνηση της επισκέψεως του Θεοφιλεστάτου ένα από τα αναθυμητικά που είχαν εκδοθεί κατά τα εγκαίνια του ναού.

Από την πλευρά του ο κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε τον Αρχιμανδρίτη π. Αλέξιο για τα θερμά λόγια και το δώρο και εξήρε το έργο το οποίο επιτελεί στην Ενορία. “Καυχώμεθα που σας έχουμε, αδελφό, συλλειτουργό, καυχάται και η Ενορία που σας έχει πνευματικό καθοδηγητή”, είπε μεταφέροντας τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων