06/07/2023 06/07/2023 Την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας κ. Ειρήνη Αγαπήδάκη όρκισε στο Προεδρικό Μέγαρο την Τρίτη, 4 Ιουλίου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Η ορκωμοσία τελέστηκε παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Η κ. Αγαπηδάκη δεν είχε παραβρεθεί στην ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης...
06 Ιουλίου, 2023 - 8:51
Τελευταία ενημέρωση: 06/07/2023 - 9:03

Ο Επίσκοπος Ωρεών όρκισε την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη

Διαδώστε:
Ο Επίσκοπος Ωρεών όρκισε την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη

Την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας κ. Ειρήνη Αγαπήδάκη όρκισε στο Προεδρικό Μέγαρο την Τρίτη, 4 Ιουλίου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η ορκωμοσία τελέστηκε παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Η κ. Αγαπηδάκη δεν είχε παραβρεθεί στην ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο στις 27 Ιουνίου, καθώς είχε βρεθεί θετική στον κορωνοϊό.

Ποια είναι η Ειρήνη Αγαπηδάκη

Η Ειρήνη Αγαπηδάκη είναι Ψυχολόγος, με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (MSc) στην Προαγωγή και Αγωγή Υγείας από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και διδακτορικό δίπλωμα (PhD) στο γνωστικό αντικείμενο της Ψυχολογίας της Υγείας, από την ίδια Σχολή.

Εργάστηκε ως ερευνητική συνεργάτης επί σειρά ετών στο Εργαστήριο Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, ενώ κατά το πρόσφατο παρελθόν, εξελέγη και υπηρετούσε ως Λέκτορας Δημόσιας Υγείας στην Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

To 2019 παραιτήθηκε από την ακαδημαϊκή της θέση, προκειμένου να αναλάβει τα καθήκοντα της Ειδικής Γραμματέως Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, όπου παρέμεινε ως το 2022.

Στα τέλη Δεκεμβρίου 2021, ανέλαβε τα καθήκοντα της Γενικής Γραμματέως Δημόσιας Υγείας. 

Στις πρόσφατες εκλογές της 21ης Μαϊου και της 25ης Ιουνίου ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας με τη Νέα Δημοκρατία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων