27/01/2021 27/01/2021 Στην 76η επέτειο από την απελευθέρωση του Άουσβιτς-Μπιρκενάου από τα Σοβιετικά στρατεύματα η Περιφέρεια Αττικής και η Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών συνδιοργάνωσαν την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021, εκδήλωση για την επέτειο της Ημέρας Μνήμης Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος. Στην εκδήλωση, τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο εκπροσώπησε ο Θεοφιλ. Επίσκοπος...
27 Ιανουαρίου, 2021 - 18:49
Τελευταία ενημέρωση: 27/01/2021 - 18:50

Ο Επίσκοπος Ρωγών στην τελετή μνήμης για το Ολοκαύτωμα

Διαδώστε:
Ο Επίσκοπος Ρωγών στην τελετή μνήμης για το Ολοκαύτωμα

Στην 76η επέτειο από την απελευθέρωση του Άουσβιτς-Μπιρκενάου από τα Σοβιετικά στρατεύματα η Περιφέρεια Αττικής και η Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών συνδιοργάνωσαν την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021, εκδήλωση για την επέτειο της Ημέρας Μνήμης Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος.

Στην εκδήλωση, τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο εκπροσώπησε ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Ρωγών κ. Φιλόθεος.

Κατά την πρωινή τελετή κατάθεσης στεφάνου, η οποία έγινε χωρίς παρουσία κοινού, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γεώργιος Πατούλης και ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Αλβέρτος Ταραμπουλούς υποδέχτηκαν την Α.Ε. την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου η οποία στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι.

Στην τελετή, πέραν του κ. Πατούλη και του κ. Ταραμπουλούς, παρευρέθηκαν, ο όμηρος κύριος Ισαάκ Μιζάν (αρ. Βραχίωνα 182641), ο Α’ Αντιπρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος, Δόκτωρ Μάνος Αλχανάτης, εκ μέρους της Κυβέρνησης, ο Αναπλ. Υπουργός Εξωτερικών κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Δήμαρχος Αθηναίων, κύριος Κώστας Μπακογιάννης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ν. Κεραμέως για τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος

Ο μακαριστός Μητρ. Ζακύνθου Χρυσόστομος Α’ σωτήρας των Εβραίων του νησιού

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων