01/03/2022 01/03/2022 Μετά τη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, η αντιπροσωπεία του ΙΣΚΕ και της Ενώσεως Συνδέσμων Κληρικών της Εκκλησίας Κρήτης συνάντησαν στη Βουλή τον Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, καταθέτοντάς του υπόμνημα με το αίτημα περί της μισθοδοσίας των Κληρικών, που απασχολεί γενικότερα την Εκκλησία.  Στην ανακοίνωσή του ο ΙΣΚΕ αναφέρει τα...
01 Μαρτίου, 2022 - 21:46
Τελευταία ενημέρωση: 01/03/2022 - 21:48

Ο ΙΣΚΕ και οι Κληρικοί της Εκκλησίας της Κρήτης στον Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής

Διαδώστε:
Ο ΙΣΚΕ και οι Κληρικοί της Εκκλησίας της Κρήτης στον Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής

Μετά τη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, η αντιπροσωπεία του ΙΣΚΕ και της Ενώσεως Συνδέσμων Κληρικών της Εκκλησίας Κρήτης συνάντησαν στη Βουλή τον Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, καταθέτοντάς του υπόμνημα με το αίτημα περί της μισθοδοσίας των Κληρικών, που απασχολεί γενικότερα την Εκκλησία. 

Στην ανακοίνωσή του ο ΙΣΚΕ αναφέρει τα εξής για τη συνάντηση:

Η κοινή αντιπροσωπεία του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος και της Ενώσεως Συνδέσμων Κληρικών Εκκλησίας Κρήτης, μετά από τη συνάντηση, σήμερα Τρίτη 1 Μαρτίου 2022, στο Μέγα Συνοδικό της Ιεράς Συνόδου με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, συναντήθηκε στη Βουλή με τον Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής κ. Νικόλαο Ανδρουλάκη, ο οποίος υποδέχθηκε με εγκαρδιότητα τις ως άνω αντιπροσωπείες των κληρικών, οι οποίες και κατέθεσαν στον κ. Πρόεδρο υπόμνημα με το αίτημα που απασχολεί γενικότερα την Εκκλησία μας.

Μέσα από την ενημερωτική διαλογική συζήτηση των δύο πλευρών διαπιστώθηκε η κοινή βούληση για την άμεση τακτοποίηση των θεμάτων και η δέσμευση του κ. Ανδρουλάκη για την στήριξη του προς τους Εφημέριους την και την Εκκλησία μας.

Ταυτόχρονα, η σκέψη και η προσευχή όλων μας είναι προς τους εμπερίστατους αδελφούς μας που βιώνουν την σκληρότητα του πολέμου στην Ουκρανία και η ευχή όλων είναι η άμεση κατάπαυση του πυρός και η επικράτηση της πολυπόθητης ειρήνης.

Η κοινή αντιπροσωπεία των κληρικών θα συνεχίσει άμεσα τη συνάντηση και την ενημέρωση τόσο προς την Υπουργό Παιδείας και θρησκευμάτων, όσο και προς τους υπολοίπους αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής των Ελλήνων και αναμένουν την αποδοχή της συναντήσεως των από τον Πρωθυπουργό της Χώρας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Διαβάστε επίσης:

Οι εκκρεμότητες στη μισθοδοσία των Κληρικών στο επίκεντρο συνάντησης του Αρχιεπισκόπου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων