19/02/2019 19/02/2019 Το Ίδρυμα της Βιβλιοθήκης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών πραγματοποίησε την Παρουσίαση του Αφιερωματικού Τόμου “Η Κυρά των Αθηνών και Καλλιμάρτυς του Γένους. Η συμβολή της Αγ. Φιλοθέης στην πνευματική αφύπνιση του ελληνικού λαού” (Πρακτικά Επιστημονικής Ημερίδας υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, Προπύλαια, 2017), κατά την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019 στο Μέγαρο της Παλαιάς...
19 Φεβρουαρίου, 2019 - 21:42
Τελευταία ενημέρωση: 19/02/2019 - 22:18

Ο Μακαριώτατος στην Παρουσίαση Τόμου για την Αγία Φιλοθέη (φώτο)

Διαδώστε:
Ο Μακαριώτατος στην Παρουσίαση Τόμου για την Αγία Φιλοθέη (φώτο)

Το Ίδρυμα της Βιβλιοθήκης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών πραγματοποίησε την Παρουσίαση του Αφιερωματικού Τόμου “Η Κυρά των Αθηνών και Καλλιμάρτυς του Γένους. Η συμβολή της Αγ. Φιλοθέης στην πνευματική αφύπνιση του ελληνικού λαού” (Πρακτικά Επιστημονικής Ημερίδας υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, Προπύλαια, 2017), κατά την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019 στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής (Σταδίου 13, Σύνταγμα).

Την εκδήλωση ελάμπρυνε με την παρουσία του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγ. Βλασίου κ. κ. Ιερόθεος, ανέπτυξε το θέμα “Η κενωτική δόξα της Εκκλησίας κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας”.

Τον Αφιερωματικό Τόμο παρουσίασε ο Ελλογιμώτατος κ. Αλέξανδρος Κατσιάρας, Διευθυντής Ρ/Σ Εκκλησίας της Ελλάδος.

Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευε ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Επίσκοπος Θεσπιών, κ. Συμεών, ο οποίος μεταφέροντας τον χαιρετισμό του Αρχιεπισκόπου τόνισε ότι «η σημερινή εκδήλωση είναι μία ψηφίδα σε ένα μωσαϊκό ευγνωμοσύνης, αγάπης και ευχαριστίας προς την ευεργέτιδα της Αθήνας και της πατρίδας, προς την Κυρά μας, την Αγία Φιλοθέη. Όλο το έργο το οποίο επιτελεί η Ιερά Αρχιεπισκοπή δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας βηματισμός στα χνάρια της Αγίας Φιλοθέης». Αναφέρθηκε, ακόμη, στις δομές της Αρχιεπισκοπής, αλλά και στο κοινωνικό έργο της, τονίζοντας πως «όλα αυτά ακολουθούν την παρακαταθήκη αγάπης θυσίας και προσφοράς της Αγίας προς όλους τους ανθρώπους ανεξαιρέτως».

Στην συνέχεια, χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος, ενώ τον συντονισμό είχε ο Δρ. Σεβαστιανός Ανδρεάδης, Γενικός Διευθυντής του Κέντρου Παιδείας, Εθελοντισμού και Πολιτισμού της Αρχιεπισκοπής.

Αμέσως, μετά, ομίλησε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, επίτιμος διδάκτωρ της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στο ποιητικό εγκώμιο του Μακαριωτάτου προς την Αγία που περιέχεται στο προλογικό σημείωμα του Τόμου.

Κατόπιν, ο τόμος με τίτλο “Η Κυρά των Αθηνών και Καλλιμάρτυς του Γένους. Η συμβολή της Αγίας Φιλοθέης στην πνευματική αφύπνιση του ελληνικού λαού” παρουσιάστηκε από τον Γενικό Διευθυντή του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας κ. Αλέξανδρο Κατσιάρα.

Ο αφιερωματικός αυτός τόμος περιέχει τα πρακτικά της Επιστημονικής Ημερίδας που διεξήχθη στις 17 Φεβρουαρίου του 2017 στη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό:

 

 

 

 

 

 

ΦΩΤΟ: Χ. ΜΠΟΝΗΣ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων