25/06/2020 25/06/2020 Σήμερα, Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020, παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου έλαβε χώρα η θεμελίωση του Βρεφονηπιακού Σταθμού – Νηπιαγωγείου της Ιεράς Μητροπόλεως στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Δηλεσίου.  Ο Σταθμός θα αναγερθεί από το Κοινωφελές Ίδρυμα «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΜΗΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ...
25 Ιουνίου, 2020 - 21:35
Τελευταία ενημέρωση: 25/06/2020 - 22:36

Ο Μακαριώτατος θεμελίωσε τον Βρεφονηπιακό στο Δήλεσι

Διαδώστε:
Ο Μακαριώτατος θεμελίωσε τον Βρεφονηπιακό στο Δήλεσι

Σήμερα, Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020, παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου έλαβε χώρα η θεμελίωση του Βρεφονηπιακού Σταθμού – Νηπιαγωγείου της Ιεράς Μητροπόλεως στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Δηλεσίου. 

Ο Σταθμός θα αναγερθεί από το Κοινωφελές Ίδρυμα «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΜΗΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΑΜΑΤΗ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ ΒΑΦΕΙΑΔΑΚΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, σε τμήμα ακινήτου που παραχώρησε η Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας στο Δήλεσι.

Ο Μητροπολίτης Θηβών χαρακτήρισε το έργο αυτό έκφραση αγάπης του Αρχιεπισκόπου προς την πατρίδα του, τονίζοντας πως «ζωντανεύει ακόμη περισσότερο την διάσταση της ποιμαντικής σχέσης και πατρότητας που την έχουμε ανάγκη σήμερα». Ανέφερε, ακόμη, ότι η προσπάθεια αυτή είναι μία συνεργασία της Αρχιεπισκοπής με την τοπική Εκκλησία και επεσήμανε ότι η συγκεκριμένη δομή θα είναι ένας χώρος που θα προσφέρει θαλπωρή, καλλιέργεια, βιώματα στα παιδιά μας και θα υπάρχει μια ανοιχτή αγκαλιά σε μία εποχή που υπάρχει αγωνία. Ευχαρίστησε, επίσης, τον Αρχιεπίσκοπο, τον Μητροπολίτη Θηβών, τα μέλη του Δ.Σ. του ιδρύματος, καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν στην προσπάθεια αυτή.

Κατόπιν, ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος τόνισε πως «σήμερα βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να θεμελιώσουμε ένα νέο έργο αγάπης, έναν νέο βρεφονηπιακό σταθμό, ο οποίος είναι καρπός μιας ευλογημένης και υποδειγματικής συνέργειας ανάμεσα στην Αρχιεπισκοπή, στο Βαφειαδάκειο Ίδρυμα, στη Μητρόπολη Θηβών και στις υπηρεσίες του Κράτους» και έκανε ειδική αναφορά στο Βαφειαδάκειο Ίδρυμα στην ιστορία του, αλλά και στην σημαντική προσφορά του.

Στην συνέχεια, ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την συγκίνησή του για την συγκεκριμένη προσπάθεια και συνεχάρη και ευχαρίστησε όσους συνετέλεσαν και στηρίζουν το έργο. Μίλησε για την ιστορική σημασία του χώρου τονίζοντας πως κάποτε υπήρξε σημείο αναφοράς για την ευρύτερη περιοχή. Ο εν λόγω χώρος, άλλωστε, κάποια περίοδο φιλοξενούσε τα παιδιά του οικοτροφείου της τοπικής Εκκλησίας κατά τους θερινούς μήνες. Ο Αρχιεπίσκοπος κάλεσε, μάλιστα, τον γνωστό καλλιτέχνη Θανάση Βισκαδουράκη, ο οποίος βρισκόταν στην εκδήλωση, να μοιραστεί με τους παρευρισκόμενους την εμπειρία του από την φιλοξενία σε αυτόν τον χώρο, όταν ο ίδιος ήταν παιδί. Κατόπιν, ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε για την νέα αυτή δομή τονίζοντας πως «είμαστε υποχρεωμένοι να δημιουργούμε χώρους που τα παιδιά μας θα βρίσκουν διέξοδο και καλό δρόμο στην ζωή τους».

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΑΥΡΙΟ Η ΔΙΣ

Συνεδριάζει αύριο, 26 Ιουνίου, για τρίτη φορά μέσα στο μήνα Ιούνιο, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, της 163ης Συνοδικής Περιόδου.

Πέραν των θεμάτων της Ημερησίας Διατάξεως, στην αυριανή ΔΙΣ θα συζητήσουν και θα αποφασίσουν τα θέματα της ιεραρχίας που θα γίνει τον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Πρακτορείου ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ όλα τα θέματα και οι εισηγήσεις των Ιεραρχών (της Ιεραρχίας του Οκτωβρίου) θα αφορούν τα ζητήματα που προέκυψαν από την πανδημία του κορωνοϊου. 

Επίσης, αύριο θα συζητηθούν και θέματα τα οποία σχετίζονται με τους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΦΩΤΟ: Χ. ΜΠΟΝΗΣ

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων