29/10/2020 29/10/2020 Σχετικά με την υπογραφή της «Πρωτοβουλίας για την πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας», τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου, μίλησε στην εκπομπή «Επικαιρότητα στην Πεμπτουσία» και τη δημοσιογράφο Μαρία Γιαχνάκη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας. Παρακολουθήστε το απόσπασμα:    Ο Σεβασμιώτατος, αρχικά, έκανε μια μικρή αναδρομή. Η ιστορία, όπως είπε, ξεκίνησε τέσσερα χρόνια πριν...
29 Οκτωβρίου, 2020 - 15:21
Τελευταία ενημέρωση: 29/10/2020 - 22:40

Ο Μητρ. Ιλίου για την Πρωτοβουλία πρόληψης ενδοοικογενειακής βίας

Διαδώστε:
Ο Μητρ. Ιλίου για την Πρωτοβουλία πρόληψης ενδοοικογενειακής βίας

Σχετικά με την υπογραφή της «Πρωτοβουλίας για την πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας», τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου, μίλησε στην εκπομπή «Επικαιρότητα στην Πεμπτουσία» και τη δημοσιογράφο Μαρία Γιαχνάκη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας.

Παρακολουθήστε το απόσπασμα:

 

Ο Σεβασμιώτατος, αρχικά, έκανε μια μικρή αναδρομή. Η ιστορία, όπως είπε, ξεκίνησε τέσσερα χρόνια πριν από μια συνεργασία της Μητρόπολης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως και της αρμόδιας δομής της Αρχιεπισκοπής Αθηνών από μια ιδέα του π. Αντωνίου Καλλιγέρη. Έγιναν πέντε συναντήσεις στη Μητρόπολη Ιλίου, όπου έλαβαν μέρος ομιλητές και από την ομάδα της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των φύλων.

Ο Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας δήλωσε ότι η πρόθεση τότε ήταν να φτιαχτεί ένα δίκτυο με Μητροπόλεις, «αφού μέσα από την εκκλησία περνάνε πάρα πολλοί άνθρωποι, που μας εκμυστηρεύονται μέσω της εξομολόγησης ότι αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα. «Ξεκινήσαμε, λοιπόν, την προσπάθειά μας από τη Θράκη πριν 3 χρόνια όταν έγινε μια συμφωνία μεταξύ των ιερέων και των μουφτήδων της περιοχής να γίνει ομιλία και σεμινάρια επιμόρφωσης με θέμα τη «γυναίκα στις θρησκείες». Έτσι, ενδιαφέρθηκαν και οι δήμοι και έγινε η συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Ο σκοπός είναι και ενημερωτικός και πρακτικός. Από την πρωτοβουλία θα γίνουν εκδηλώσεις, ομιλίες, βιωματικά εργαστήρια… Οπωσδήποτε είναι καλύτερο το προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν…», λέει ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, πρωτεργάτης της προσπάθειας.

«Οι ιερείς θα σηκώσουν το βάρος του εντοπισμού του προβλήματος, για να παραπέμψουν κατάλληλα… Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν οι εξομολόγοι μας ότι αυτό που έλεγαν οι παλιοί εξομολόγοι ότι «σηκώνεις τον Σταυρό σου» όταν σε δέρνει ο σύζυγός σου, δεν είναι Σταυρός», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Αθηναγόρας, που αποκάλυψε ότι -βάσει ερευνών- το 30% των ανδρών υφίσταται βία από τις γυναίκες τους.

Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων