28/08/2021 28/08/2021 Στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Φανουρίου στο Ίλιον τελέστηκε η πανήγυρις του Αγίου Φανουρίου του νεοφανούς, στις 26 και 27 Αυγούστου 2021. Τις ακολουθίες τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας, με άδεια του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, αφού ο Προσκυνηματικός Ναός ανήκει διοικητικά στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Στην ομιλία...
28 Αυγούστου, 2021 - 14:55
Τελευταία ενημέρωση: 28/08/2021 - 14:56

Ο Μητροπολίτης Ιλίου στην πανήγυρη του Αγίου Φανουρίου

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ιλίου στην πανήγυρη του Αγίου Φανουρίου

Στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Φανουρίου στο Ίλιον τελέστηκε η πανήγυρις του Αγίου Φανουρίου του νεοφανούς, στις 26 και 27 Αυγούστου 2021.

Τις ακολουθίες τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας, με άδεια του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, αφού ο Προσκυνηματικός Ναός ανήκει διοικητικά στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Στην ομιλία του ο κ. Αθηναγόρας αναφέρθηκε στον νεοφανή Άγιο Φανούριο και στο γεγονός ότι ο Άγιος στην εμπειρία της Εκκλησίας βοηθά τους πιστούς στις πνευματικές αλλά και τις υλικές αναζητήσεις τους. Μάλιστα, αναφέρθηκε σε τρία γεγονότα αναζητήσεων και ευρέσεων από το Ευαγγέλιο: α) την αναζήτηση του γεννηθέντος Βασιλέα από τους τρεις σοφούς της Ανατολής, β) την αναζήτηση του Μεσσία από τον Φίλιππο και τον Ναθαναήλ και γ) την εύρεση του κενού μνημείου του Αναστημένου Χριστού από τον Πέτρο και τον Ιωάννη και την εμφάνισή Του σε εκείνους μέσα στο υπερώο. Ο κ. Αθηναγόρας ευχήθηκε παρόμοιες να είναι οι ελπίδες και οι αναζητήσεις των ανθρώπων και ο Άγιος Φανούριος να είναι βοηθός σε ό,τι είναι «κρυμμένο», είτε είναι ψυχικά, είτε είναι σωματικά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων