11/10/2023 11/10/2023 Για το Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο για τα 100 χρόνια συνεχούς έκδοσης του Περιοδικού “Θεολογία”, το οποίο διοργανώνει η Εκκλησία της Ελλάδος, μίλησε στην ΕΡΤ ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, Εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου.  Όπως τόνισε ο Σεβασμιώτατος, το συνέδριο έχει εθνικό και εκκλησιαστικό σκοπό,...
11 Οκτωβρίου, 2023 - 12:17
Τελευταία ενημέρωση: 11/10/2023 - 12:26

Ο Μητροπολίτης Μαρωνείας για το Διεθνές Συνέδριο για τα 100 χρόνια του Περιοδικού “Θεολογία”

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Μαρωνείας για το Διεθνές Συνέδριο για τα 100 χρόνια του Περιοδικού “Θεολογία”

Για το Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο για τα 100 χρόνια συνεχούς έκδοσης του Περιοδικού “Θεολογία”, το οποίο διοργανώνει η Εκκλησία της Ελλάδος, μίλησε στην ΕΡΤ ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, Εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου. 

Όπως τόνισε ο Σεβασμιώτατος, το συνέδριο έχει εθνικό και εκκλησιαστικό σκοπό, διότι η εκκλησία ήταν πάντα πρωτοπόρος στη σκέψη, δίνοντας λύση στα σύγχρονα προβλήματα, ενώ σκοπός είναι να θέσει τον άνθρωπο στο κέντρο των τεχνολογικών εξελίξεων. “Ο άνθρωπος πρέπει να είναι ο διαχειριστής κι όχι η τεχνολογία να τον υποκαθιστά ή να τον οδηγεί εκεί που θέλει αυτή”, επισήμανε χαρακτηριστικά.

Ακόμη τόνισε ότι “καμία τεχνολογική καινοτομία και εξέλιξη μάλλον δεν είναι ουδέτερη, αφού ανατρέπει την προηγούμενη τάξη των πραγμάτων. Προκύπτει λοιπόν το κρίσιμο ερώτημα: Κατά πόσον αλλοιώνεται ή όχι η θεολογική μας ταυτότητα και η εκκλησιαστική μας συνείδηση, αλλά και η ποιότητα των ανθρωπίνων σχέσεων, από την αλόγιστη διαμεσολάβηση της τεχνολογίας;”.

Δείτε το σχετικό βίντεο ΕΔΩ

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα διεξαχθούν από την 11η έως την 14η Οκτωβρίου 2023 στην Αθήνα, με κεντρικό θέμα: «Η ορθόδοξη Θεολογία εν πορεία στην “άυλη πραγματικότητα” της ύστερης νεωτερικότητας».

Η επίσημη έναρξη του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό των Αθηνών στις 11 Οκτωβρίου 2023, ενώ οι λοιπές συνεδρίες (12-14 Οκτωβρίου 2023) θα λάβουν χώρα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Ο χώρος του Μητροπολιτικού Ναού έχει ήδη διαμορφωθεί προκειμένου να υποδεχθεί τους 500 περίπου προσκεκλημένους.

Φωτογραφία: Χρήστος Μπόνης 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων