11/12/2022 11/12/2022 Στις εργασίες της 11ης Ακαδημαϊκής Διαβούλευσης μεταξύ της Ορθοδόξου Εκκλησίας και της Εβραϊκής Κοινότητας που πραγματοποιήθηκε από 4-6 Δεκεμβρίου 2022 στην Βιέννη της Αυστρίας συμμετείχε ως εισηγητής ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, εκπροσωπώντας την Εκκλησίας της Ελλάδος. Το θέμα της 11ης Ακαδημαϊκής Διαβούλευσης ήταν: «Εβραικός – Ορθόδοξος Χριστιανικός Διάλογος: πλοηγώντας...
11 Δεκεμβρίου, 2022 - 14:45
Τελευταία ενημέρωση: 11/12/2022 - 14:50

Ο Ν. Ιωνίας Γαβριήλ εκπροσώπησε την Εκκλησία της Ελλάδος στην 11η Ακαδημαϊκή Διαβούλευση της Ορθοδόξου Εκκλησίας με την Εβραϊκή Κοινότητα

Διαδώστε:
Ο Ν. Ιωνίας Γαβριήλ εκπροσώπησε την Εκκλησία της Ελλάδος στην 11η Ακαδημαϊκή Διαβούλευση της Ορθοδόξου Εκκλησίας με την Εβραϊκή Κοινότητα

Στις εργασίες της 11ης Ακαδημαϊκής Διαβούλευσης μεταξύ της Ορθοδόξου Εκκλησίας και της Εβραϊκής Κοινότητας που πραγματοποιήθηκε από 4-6 Δεκεμβρίου 2022 στην Βιέννη της Αυστρίας συμμετείχε ως εισηγητής ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, εκπροσωπώντας την Εκκλησίας της Ελλάδος.

Το θέμα της 11ης Ακαδημαϊκής Διαβούλευσης ήταν: «Εβραικός – Ορθόδοξος Χριστιανικός Διάλογος: πλοηγώντας τις σχέσεις μας στον κόσμο και μεταξύ μας» (Jewish-Orthodox Christian Dialogue: Navigating Our Relations to the World and to Each Other), η οποία και συγχρηματοδοτήθηκε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Διεθνή Εβραϊκή Κοινότητα Διαθρησκειακών Διαβουλεύσεων.

Επικεφαλής των δύο διαλεγομένων μερών ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ για την Ορθόδοξη Εκκλησία και ο Σοφολογιώτατος Ραββίνος Δρ. David Sandmel για την Εβραϊκή Κοινότητα.

Στην αντιπροσωπεία της Ορθοδόξου Εκκλησίας συμμετείχαν εκπρόσωποι από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, από τα παλαίφατα Πατριαρχεία της Αλεξάνδρειας και των Ιεροσολύμων, από τα Πατριαρχεία της Σερβίας, της Ρουμανίας, της Βουλγαρίας, της Γεωργίας και από τις Αυτοκέφαλες Εκκλησίες της Ελλάδος, της Πολωνίας και της Ουκρανίας, ενώ την Ισραηλιτική Κοινότητα της Αθήνας εκπροσώπησε ο Σοφολογιώτατος Ραββίνος κ. Γκαμπριέλ Νεγρίν.

Κατά την διάρκεια των εργασιών οι δύο αντιπροσωπείες πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Υπουργείο Εξωτερικών της Αυστρίας, όπου και έτυχαν θερμής υποδοχής από τον Γενικό Γραμματέα Εξωτερικών Υποθέσεων κ. Peter Launsky-Tieffenthal.

Το θέμα της εισήγησης του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γαβριήλ κατά τις εργασίες της 11ης Διαβούλεσης ήταν: «Η συμβολή της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας σε έναν διάλογο βάσης με την ελληνοεβραϊκή κοινότητα», στην οποία και ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε αναλυτικά τις ενέργειες της Εκκλησίας της Ελλάδος που συνέβαλαν καθοριστικά τόσο στην διάσωση των χιλιάδων Εβραίων της Αθήνας από τους Γερμανούς Ναζί κατά την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όσο και στην μέχρι σήμερα ειρηνική συνύπαρξη των δύο κοινοτήτων στον Ελλαδικό χώρο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων