20/10/2019 20/10/2019 Του Γιώργου Φερδή – ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ” Με την ιερά λιτάνευση της εικόνας και του λειψάνου του αγίου ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις στο Παγκράτι για την μνήμη του αγίου Αρτεμίου, προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας. Στον μεθέορτο εσπερινόκαι τη λιτανεία προεξήρχε ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου και νέος Επίσκοπος Ωρεών Φιλόθεος ο οποίος έτυχε θερμής φιλοξενίας από τους...
20 Οκτωβρίου, 2019 - 19:59
Τελευταία ενημέρωση: 20/10/2019 - 20:00

Ο νέος Επίσκοπος Ωρεών στη Λιτάνευση του Αγίου Αρτεμίου

Διαδώστε:
Ο νέος Επίσκοπος Ωρεών στη Λιτάνευση του Αγίου Αρτεμίου

Του Γιώργου Φερδή – ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

Με την ιερά λιτάνευση της εικόνας και του λειψάνου του αγίου ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις στο Παγκράτι για την μνήμη του αγίου Αρτεμίου, προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στον μεθέορτο εσπερινόκαι τη λιτανεία προεξήρχε ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου και νέος Επίσκοπος Ωρεών Φιλόθεος ο οποίος έτυχε θερμής φιλοξενίας από τους ιερείς και τους ενορίτες του ναού.

Ο πιστός λαός με ευλάβεια, από την παραμονή της εορτής, δημιουργούσε ουρές για να προσκυνήσει την εικόνα του Αγίου.

Ο νέος Επίσκοπος Ωρεών μετέφερε τις ευχές του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και προέτρεψε, να γίνουμε μιμητές του τρόπου της ζωής των Αγίων για να κάνουμε την ζωή μας καλύτερη και Χριστιανική. Ευχήθηκε από την άλλη να γίνουμε σώμα Χριστού μέσα από την συμμετοχή μας στα ιερά μυστήρια της εκκλησίας μας.

Ο π. Άγγελος Ανθόπουλος εκ μέρους των ιερέων ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν για την άρτια διεξαγωγή της πανηγύρεως.

Επίσης, παρουσίασε τον νέο Επίσκοπο στους πιστούς και τον ευχαρίστησε για την παρουσία του στον ναό ευχόμενος καλή επισκοπική πορεία ενώ ευχήθηκε στον κόσμο ο Άγιος Αρτέμιος να είναι βοηθός στη δύσκολη καθημερινότητα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων