19/10/2019 19/10/2019 Πανηγυρικά τελέστηκε η μνήμη του Αγίου Αρτεμίου, προστάτου της Αστυνομίας στον ομώνυμο ναό στο Παγκράτι, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Φθιώτιδος Συμεών, με ιερείς της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Ένα νέο μέλος στην Πνευματική Ζωή της Αρχιεπισκοπής Αθηνών χειροθέτησε στον Εσπερινό του Αγίου Αρτεμίου ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών, τον Αρχιμανδρίτη Νεόφυτο Δοντά, τον οποίο τοποθέτησε στη θέση Εφημερίου στον...
19 Οκτωβρίου, 2019 - 23:11
Τελευταία ενημέρωση: 19/10/2019 - 23:15

Ο νέος Μητροπολίτης Φθιώτιδος στο Παγκράτι

Διαδώστε:
Ο νέος Μητροπολίτης Φθιώτιδος στο Παγκράτι

Πανηγυρικά τελέστηκε η μνήμη του Αγίου Αρτεμίου, προστάτου της Αστυνομίας στον ομώνυμο ναό στο Παγκράτι, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Φθιώτιδος Συμεών, με ιερείς της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ένα νέο μέλος στην Πνευματική Ζωή της Αρχιεπισκοπής Αθηνών χειροθέτησε στον Εσπερινό του Αγίου Αρτεμίου ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών, τον Αρχιμανδρίτη Νεόφυτο Δοντά, τον οποίο τοποθέτησε στη θέση Εφημερίου στον ναό του Αγίου Αρτεμίου με ευλογία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου.

Τον προαύλιο χώρο κατέκλυσε πλήθος κόσμου, σχηματίζοντας ουρά για να προσκυνήσουν την εικόνα και τα λείψανα του Αγίου Αρτεμίου.

Στο κήρυγμά του, ο νέος Ιεράρχης αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Αρτεμίου, ενώ τόνισε πως τα δυο μηνύματα που μας δίνει ο Άγιος είναι κουράγιο και δύναμη για τον πονεμένο άνθρωπο.

Τους ύμνους του Εσπερινού έψαλλε χορωδία, του Πρωτοψάλτου Ιωάννου Πλευρίτη.

Στο τέλος, ο Σεβ. κ. Συμεών ευχαρίστησε τους ιερείς του ναού για την άψογη διοργάνωση της πανηγύρεως.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΕΡΔΗΣ – ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων