18/05/2023 18/05/2023 Στην Αθήνα θα βρίσκεται από αύριο ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος ο οποίος, μεταξύ άλλων, θα επισκεφθεί την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, έντεκα μήνες μετά την τελευταία του επίσκεψη στον ίδιο χώρο. Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr Η συνάντηση είναι προγραμματισμένη για τις 7 το απόγευμα στην Ιερά Αρχιεπισκοπή όπου ο Παναγιώτατος θα γίνει δεκτός από τον Μακαριώτατο...
18 Μαΐου, 2023 - 13:21
Τελευταία ενημέρωση: 18/05/2023 - 17:22

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών έντεκα μήνες μετά την τελευταία του επίσκεψη

Διαδώστε:
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών έντεκα μήνες μετά την τελευταία του επίσκεψη

Στην Αθήνα θα βρίσκεται από αύριο ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος ο οποίος, μεταξύ άλλων, θα επισκεφθεί την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, έντεκα μήνες μετά την τελευταία του επίσκεψη στον ίδιο χώρο.

Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr

Η συνάντηση είναι προγραμματισμένη για τις 7 το απόγευμα στην Ιερά Αρχιεπισκοπή όπου ο Παναγιώτατος θα γίνει δεκτός από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο.

Αυτή η συνάντηση εκτός από τον εθιμοτυπικό χαρακτήρα θα έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό καθώς γίνεται λίγες εβδομάδες μετά την παραχώρηση του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου Πτωχοκομείου προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών στην Αθήνα.

Διαβάστε σχετικά: Παραχωρήθηκε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ο ναός του Αγ. Νικολάου στο Πτωχοκομείο – Η τελετή στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών (ΦΩΤΟ)

Μάλιστα το γεγονός αυτό θα επισφραγιστεί με την τέλεση Θείας Λειτουργίας την Κυριακή 21 Μαϊου, κατά την οποία θα χοροστατήσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης ενώ ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών θα παραστεί συμπροσευχόμενος.

Ανταποδοτική επίσκεψη το Σάββατο

Το Σάββατο 20 Μαϊου, ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας θα λάβει την τιμητική διάκριση «Ευκλεής Αθηναίος» από τον Δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας», στις 12 το μεσημέρι. Στην εκδήλωση αναμένεται σύμφωνα με το πρόγραμμα να παραστεί και ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ιερώνυμος.

Την ίδια ημέρα, σύμφωνα με το πρόγραμμα του Αρχιεπισκόπου, ο κ.κ. Ιερώνυμος θα επισκεφθεί στις 6 το απόγευμα το ξενοδοχείο ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ προκειμένου να ανταποδώσει την επίσκεψη του Παναγιωτάτου.

Πριν ένα χρόνο η τελευταία συνάντηση στην Αρχιεπισκοπή

Η συνάντηση στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών θα γίνει 11 μήνες μετά την τελευταία φορά που οι δύο Προκαθήμενοι είχαν συναντηθεί στον ίδιο χώρο. Ήταν 16 Ιουνίου 2022 όταν ο Οικουμενικός Πατριάρχης είχε βρεθεί και πάλι στην Αθήνα στο πλαίσιο της αναγόρευσής του σε Επίτιμο Διδάκτορα του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου η οποία είχε γίνει σε ειδική τελετή στο Ζάππειο Μέγαρο μία ημέρα αργότερα.

Δείτε επίσης: Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος υποδέχθηκε τον Οικουμενικό Πατριάρχη (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ)

Κατά τη συνάντηση ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είχε εκφράσει τη χαρά του για το γεγονός χαρακτηρίζοντας τον Οικουμενικό Πατριάρχη ως υπόδειγμα σε πάρα πολλά θέματα, και σε δύσκολα και σε μικρά, αλλά κυρίως σε θέματα ενδοεκκλησιαστικά τα οποία όπως χαρακτηριστικά είχε αναφέρει “χειρίζεστε με άριστο τρόπο”.

Από την πλευρά του ο Παναγιώτατος είχε εκφράσει τη χαρά του για την επίσκεψη μεταφέροντας την ευλογία και στοργή της Μητρός Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης.

Η κάμερα της Pemptousia.tv είχε βρεθεί στην Αρχιεπισκοπή καταγράφοντας όσα έλαβαν χώρα στη συνάντηση: 

Φωτογραφία αρχείου: Χρήστος Μπόνης 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων