11/06/2019 11/06/2019 Τιμητική διάκριση από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο, στον Οργανισμό της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, για τα 50 χρόνια προσφοράς της στην ιεραποστολή.   Τον Πατριάρχη υποδέχθηκε στο Συνοδικό Μέγαρο ο διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος.  Στην συνέχεια κατευθύνθηκαν προς τον Αρχιεπίσκοπο όπου ανέμενε στα πρόθυρα...
11 Ιουνίου, 2019 - 11:06
Τελευταία ενημέρωση: 11/06/2019 - 15:49

Πατρ. Αλεξανδρείας: “Όταν θα φύγω από αυτόν τον ωραίο τόπο και θα γυρίσω στην Αφρική, θα κοιτάζω τον ουρανό και θα ξέρω ότι δεν είμαι μόνος”

Διαδώστε:
Πατρ. Αλεξανδρείας: “Όταν θα φύγω από αυτόν τον ωραίο τόπο και θα γυρίσω στην Αφρική, θα κοιτάζω τον ουρανό και θα ξέρω ότι δεν είμαι μόνος”

Τιμητική διάκριση από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο, στον Οργανισμό της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, για τα 50 χρόνια προσφοράς της στην ιεραποστολή.

 

Τον Πατριάρχη υποδέχθηκε στο Συνοδικό Μέγαρο ο διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος.  Στην συνέχεια κατευθύνθηκαν προς τον Αρχιεπίσκοπο όπου ανέμενε στα πρόθυρα του Καθολικού της Ιεράς Μονής.

Η Τιμητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος, ο οποίος ευχαρίστησε τον ΠτΔ κ. Προκόπη Παυλόπουλο, τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρο και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο για την τελετή.

“Το ιεραποστολικό έργο της Αποστολικής Διακονίας, μέσα στό πλαίσιο της κανονικής εκκλησιαστικής αλληλεγγύης, αγκαλιάζει όχι μόνο την Αφρική, την Ασία, την Απω Ανατολή, την Λατινική Αμερική, αλλά και την Ευρώπη, τα Βαλκάνια, τις χώρες του Πατριαρχείου Αντιοχείας και Ιεροσολύμων, και τον Ἑλληνισμό της Διασποράς. Το ἐνεργώς ήσυχο και αθόρυβο αυτό έργο της Αποστολικής Διακονίας έχει καρποφορήσει και καρποφορεί σε πολλές πλευρές της ιστορίας της οικουμένης, της Εκκλησίας και της Πατρίδας μας” τόνισε.

Διαβάστε όλη την ομιλία του  ΕΔΩ

Ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας είπε μεταξύ άλλων ότι “ποτέ δεν χτύπησα την πόρτα της Εκκλησίας της Ελλάδος και να φύγω απογοητευμένος”.

“Όταν θα φύγω από αυτόν τον ωραίο τόπο και θα γυρίσω στην Αφρική, θα κοιτάζω τον ουρανό και θα ξέρω ότι δεν είμαι μόνος”.

Από την πλευρά του Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε στο έργο της Αποστολικής Διακονίας, είπε ότι η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος ασχολείται με την εσωτερική αλλά και την εξωτερική ιεραποστολή. “Η Εκκλησία την περίοδο της κρίσης κάνει ό,τι μπορεί. Και μέσα σε αυτή την δύσκολη κρίση δεν ξέχασε ποτέ τους αδερφούς μας που είναι μακριά. Ο λαός αυτός δείχνει ότι έχει δύναμη μέσα του και τις δύσκολες ώρες μπορεί να ανταποκριθεί. Το μήνυμα αυτό πρέπει να φτάσει ως εσχάτων της Γης και αυτό το έχουμε ανάγκη” υπογράμμισε.

Στην εκδήλωση παρέστη επίσης η Πρέσβειρα της Ουνέσκο και πρόεδρος της «Ελπίδας» κα Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

 

Φωτογραφίες: Βαγγέλης Καρπαθάκης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων