28/09/2020 28/09/2020 Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού  Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, όπως είχε γράψει νωρίτερα το Πρακτορείο Ορθοδοξία (ope.gr)  Κυβερνητικές πηγές δηλώνουν στο Πρακτορείο Ορθοδοξία ότι η συνάντηση έγινε μετά από αίτημα του υπουργού, προκειμένου να συζητήσουν θέματα προσκυνηματικού τουρισμού. Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι υπάρχει η επιθυμία...
28 Σεπτεμβρίου, 2020 - 15:03
Τελευταία ενημέρωση: 28/09/2020 - 15:20

Ο προσκυνηματικός τουρισμός στο επίκεντρο

Διαδώστε:
Ο προσκυνηματικός τουρισμός στο επίκεντρο

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού  Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, όπως είχε γράψει νωρίτερα το Πρακτορείο Ορθοδοξία (ope.gr) 

Κυβερνητικές πηγές δηλώνουν στο Πρακτορείο Ορθοδοξία ότι η συνάντηση έγινε μετά από αίτημα του υπουργού, προκειμένου να συζητήσουν θέματα προσκυνηματικού τουρισμού.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι υπάρχει η επιθυμία για την προώθηση του προσκυνηματικού τουρισμού, στο πλαίσιο της συνεργασίας κυβέρνησης -Εκκλησίας.

Στο πλαίσιο αυτό, μελετώνται επίσης, πρωτοβουλίες που έχουν να κάνουν με την προβολή της Ελλάδος μέσω ταινιών, θεάτρου αλλά και άλλων πολιτιστικών δράσεων με την συνδρομή της Εκκλησίας.

Στη συνάντηση παρέστησαν, επίσης, ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης, ο αναπληρωτής Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Ευγένιος Παντζαρίδης, ο Διευθυντής του Γραφείου Ευρωπαϊκής Διασύνδεσης της Αρχιεπισκοπής, Αρχιμανδρίτης Απόστολος Καβαλιώτης και ο πρόεδρος της  ελληνικής εταιρίας παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών Planet κ. Χρήστος Γιαννακόπουλος.

 

Υπενθυμίζεται, ότι από την ανάληψη των καθηκόντων του ο κ. Θεοχάρης είχε τονίσει ότι η κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στον θρησκευτικό τουρισμό.

 

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων