25/05/2020 25/05/2020 Κυκλοφόρησε την Τετάρτη 20 Μαΐου 2020 Εγκύκλιο Σημείωμα της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος (αρ. πρωτ. 2163/920/20.05.2020) προς την Ι. Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις λοιπές Ι. Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, με την οποία γνωστοποιείται η επίσημη έκδοση και κυκλοφορία του πρώτου Προσκυνηματικού Χάρτη της Εκκλησίας στην Ελλάδα. Πρόκειται για μία δίγλωσση έκδοση (ελληνικά-αγγλικά),...
25 Μαΐου, 2020 - 16:50

Ο πρώτος προσκυνηματικός χάρτης της Εκκλησίας στην Ελλάδα

Διαδώστε:
Ο πρώτος προσκυνηματικός χάρτης της Εκκλησίας στην Ελλάδα

Κυκλοφόρησε την Τετάρτη 20 Μαΐου 2020 Εγκύκλιο Σημείωμα της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος (αρ. πρωτ. 2163/920/20.05.2020) προς την Ι. Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις λοιπές Ι. Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, με την οποία γνωστοποιείται η επίσημη έκδοση και κυκλοφορία του πρώτου Προσκυνηματικού Χάρτη της Εκκλησίας στην Ελλάδα.

Πρόκειται για μία δίγλωσση έκδοση (ελληνικά-αγγλικά), στην οποία εμπεριέχονται οι κυριότερες από τις Ι. Μονές, τα Ι. Προσκυνήματα και λοιπά Θρησκευτικά Μνημεία της Χώρας και αποτελεί ουσιαστικά συμπλήρωμα του ήδη σε κυκλοφορία τρίγλωσσου εντύπου «2000 ΧΡΟΝΙΑ – ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣΥΝΗΣ» ευθύνης του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Όπως και το προηγούμενο, έτσι και το νέο αυτό έντυπο αποτελεί προϊόν της στενής και άριστης συνεργασίας του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), στο πλαίσιο των κοινού ενδιαφέροντος δράσεών τους για την περαιτέρω και επί των σωστών βάσεων ανάπτυξη του Προσκυνηματικού (Θρησκευτικού) Τουρισμού στην Πατρίδα μας.

Οι ενδιαφερόμενοι για την δωρεάν προμήθεια αντιτύπων του Χάρτη μπορούν να απευθύνονται στον ΕΟΤ (Τμήμα Οπτικοακουστικών Μέσων και Παραγωγών της Διευθύνσεως Τουριστικής Προβολής, τηλ. 210.8707083 )

Επιπλέον, κατόπιν σχετικής πρωτοβουλίας της Διοικούσης Επιτροπής του Συνοδικού Γραφείου, η Ι. Σύνοδος κυκλοφόρησε την Παρασκευή 15 Μαΐου 2020, ένα ακόμα Εγκύκλιο Σημείωμα (αρ. πρωτ. 1837/891/15.05.2020), διά του οποίου η Ι. Αρχιεπισκοπή Αθηνών και οι λοιπές Ι. Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος ενημερώνονται για την, από το Συνοδικό της Γραφείο επί των Προσκυνηματικών Περιηγήσεων, πρόθεση κατάρτισης «Κ Α Τ Α Λ Ο Γ Ο Υ » με τα παραγόμενα από τις Ι. Μονές και τα Ι. Ησυχαστήρια των Ι. Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος «Μοναστηριακά Προϊόντα».

Σκοπός της νέας αυτής πρωτοβουλίας και δράσεως του Συνοδικού Γραφείου αποτελεί η ανάδειξη και προβολή των εν λόγω προϊόντων εντός και εκτός Ελλάδος, καθώς και η συνεργασία με αντίστοιχους Ελληνικούς και Ευρωπαϊκούς Φορείς, πολλοί εκ των οποίων το προηγούμενο διάστημα με τις επαφές και τις επικοινωνίες τους με την Γραμματεία του Συνοδικού Γραφείου, έχουν ήδη εκφράσει το έντονο σχετικό ενδιαφέρον τους.

Οι ενδιαφερόμενες Ι. Μονές και Ι. Ησυχαστήρια οφείλουν διά των Ι. Μητροπόλεων αυτών να αποστείλουν ταχυδρομικώς τον σχετικό κατάλογο προϊόντων στη Γραμματεία του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων (Θρησκευτικού Τουρισμού) της Εκκλησίας της Ελλάδος (Ιασίου 1, ΤΚ 11521, Αθήνα), ο οποίος θα πρέπει να περιλαμβάνει: 1) πλήρη στοιχεία επικοινωνίας των Ι. Μονών, Ησυχαστηρίων και Προσκυνημάτων, τα οποία παράγουν και διαθέτουν αποκλειστικά δικά τους προϊόντα (όχι άλλων παραγωγών), 2) κατάλογο των παραγομένων μοναστηριακών προϊόντων ανά Ι. Μονή, Ησυχαστήριο και Προσκύνημα, και 3) κάθε άλλη σχετική χρήσιμη πληροφορία για την μέχρι και σήμερα παραγωγή και διάθεση μοναστηριακών προϊόντων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων