03/11/2020 03/11/2020 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παπάγου, παρόλες τις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας, εορτάστηκε και φέτος η ανακομιδή του Ιερού λειψάνου του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου και θαυματουργού. Η ημέρα αυτή για τον ναό είναι ημέρα ορόσημος, αφού κατ’ αυτήν πριν από 3 έτη τελέστηκαν τα εγκαίνια του Ιερού Ναού και πριν...
03 Νοεμβρίου, 2020 - 21:15
Τελευταία ενημέρωση: 03/11/2020 - 21:30

Ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών στο Παπάγου

Διαδώστε:
Ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών στο Παπάγου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παπάγου, παρόλες τις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας, εορτάστηκε και φέτος η ανακομιδή του Ιερού λειψάνου του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου και θαυματουργού.

Η ημέρα αυτή για τον ναό είναι ημέρα ορόσημος, αφού κατ’ αυτήν πριν από 3 έτη τελέστηκαν τα εγκαίνια του Ιερού Ναού και πριν από ένα έτος είχαν την έλευση του αντιγράφου της ιεράς εικόνος της Παναγίας της Εσφαγμένης την οποία εκκόμισε και δώρισε στον Ναό για να συνεορτάζεται με τον Άγιο Γεώργιο ο σεπτός και πολιός Γέροντας και Καθηγούμενος της Ιεράς και Μεγίστης Μονής του Βατοπαιδίου Αρχιμανδρίτης Εφραίμ.

Κατά τον εσπερινό της εορτής, προέστη ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Βαρνάβας Θεοχάρης, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο οποίος και κήρυξε τον Θείο Λόγο και μετέφερε τις ευχές και ευλογιές του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου, με την συμμετοχή και άλλων ιερέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

 

 

 

 

 

 

Κατά την κυριώνυμο ημέρα της Θείας Λειτουργίας, προεξήρχε ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Καρσιώτης, αρχιερατικός επίτροπος της ΙΗ Περιφέρειας της Ι.Α.Α. και κωδικογράφος της Ιεράς Συνόδου, ο οποίος και εκείνος δίδαξε με τον λόγο του, τον λαό του Θεού.

Ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμανδρίτης π. Αλέξιος Γιαννιός ευχαρίστησε τόσο τον Άγιο Πρωτοσύγκελο για την συμμετοχή του στην Πανήγυρη παρακαλώντας τον να μεταφέρει την υιική αγάπη, τον σεβασμό και την ευγνωμοσύνη της ενορίας στον Μακαριώτατο, όσο και τον πανασιολογιώτατο Άγιο Περιφερειάρχη για την αγάπη και τον κόπο και την διδαχή του, στον λαό του Θεού.

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων