15/01/2024 15/01/2024 Να επαναφέρει στο προσκήνιο εκ νέου τον διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στηριζόμενος στην προσπάθεια που είχε κάνει ο πρώην Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας το 2018.  Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr Λίγες ώρες μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο ο Πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, ο ΣΥΡΙΖΑ...
15 Ιανουαρίου, 2024 - 8:44
Τελευταία ενημέρωση: 15/01/2024 - 14:46

Ο ΣΥΡΙΖΑ γυρίζει τον χρόνο πίσω για τη σχέση Κράτους και Εκκλησίας – Με πρόταση νόμου θα ζητήσει διαχωρισμό στη βάση του σχεδίου του 2018

Διαδώστε:
Ο ΣΥΡΙΖΑ γυρίζει τον χρόνο πίσω για τη σχέση Κράτους και Εκκλησίας – Με πρόταση νόμου θα ζητήσει διαχωρισμό στη βάση του σχεδίου του 2018

Να επαναφέρει στο προσκήνιο εκ νέου τον διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στηριζόμενος στην προσπάθεια που είχε κάνει ο πρώην Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας το 2018. 

Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr

Λίγες ώρες μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο ο Πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα από τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής ανοίγει εκ νέου το θέμα. Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο κ. Κασσελάκης είπε ότι στο προσεχές διάστημα θα εκτυλιχθεί η νομοθετική πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ και θα καταθέσει την παλαιότερη πρόταση του 2018 για τον διαχωρισμό κράτους και Εκκλησίας.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες ο κ. Κασσελάκης έδωσε εντολή στον Σωκράτη Φάμελλο, Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, να ετοιμάσει τη νομοθετική πρόταση.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε γνωστή την πρόθεσή του να καταθέσει την πρόταση νόμου για τον διαχωρισμό Κράτους- Εκκλησίας κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Επίσης, όπως όλα δείχνουν, βάση στην οποία θα κινηθεί αυτή η πρόταση θα είναι το σχέδιο που είχε επεξεργαστεί ο Αλέξης Τσίπρας σε συνεργασία με τον Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Ιερώνυμο.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τη συνάντηση που είχε το Σάββατο ο Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ με τον Αρχιεπίσκοπο, ο κ. Κασσελάκης στις δηλώσεις αναφέρθηκε στο σχέδιο του 2018, λέγοντας: “Μιλήσαμε πάνω σε αυτό το πλαίσιο για την συμφωνία μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Μακαριωτάτου το 2018. Μία καλή συμφωνία, η οποία δυστυχώς δεν υλοποιήθηκε όσον αφορά στις σχέσεις Κράτους και Εκκλησίας. Θα είναι η πρόθεσή μας ως αξιωματική αντιπολίτευση να συνεχίσουμε να την προωθούμε και ίσως και μία μέρα ως Κυβέρνηση να την υλοποιήσουμε”. 

Μετά και την πρόθεση αυτή αναμένεται με ενδιαφέρον να δούμε τι θα πράξει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που επιχειρεί, παρά την δημοσκοπική του καθίζηση, να ανακινήσει ένα ζήτημα το οποίο, έξι χρόνια πριν, δεν είχε προχωρήσει.

Παρακολουθήστε όσα είχαν αναφέρει ο τότε Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος:

Κεντρική φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi/ Γιώργος Κονταρίνης 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων