23/08/2021 23/08/2021 Ο Αύγουστος είναι ο μήνας της Παναγίας μας! Η πόλη του Χολαργού τιμά κι εφέτος την πολιούχο και έφορο της Παναγία Φανερωμένη. Από την 1η Αυγούστου στον καθεδρικό Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού τελείται καθημερινά η Θεία Λειτουργία και η Ιερά Παράκληση της Θεομήτορος. Αποκορύφωμα των λατρευτικών εκδηλώσεων η ετήσια ιερά Πανήγυρις, με την ευκαιρία...
23 Αυγούστου, 2021 - 14:37
Τελευταία ενημέρωση: 23/08/2021 - 14:39

Ο Χολαργός τίμησε την πολιούχο του Παναγία Φανερωμένη

Διαδώστε:
Ο Χολαργός τίμησε την πολιούχο του Παναγία Φανερωμένη

Ο Αύγουστος είναι ο μήνας της Παναγίας μας! Η πόλη του Χολαργού τιμά κι εφέτος την πολιούχο και έφορο της Παναγία Φανερωμένη. Από την 1η Αυγούστου στον καθεδρικό Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού τελείται καθημερινά η Θεία Λειτουργία και η Ιερά Παράκληση της Θεομήτορος. Αποκορύφωμα των λατρευτικών εκδηλώσεων η ετήσια ιερά Πανήγυρις, με την ευκαιρία της αποδόσεως της εορτής της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Το απόγευμα της Κυριακής (22/8) ξεκίνησαν, με τις δέουσες τιμές και ιερή κατάνυξη, οι εορτασμοί για την πολιούχο Παναγία Φανερωμένη στον Καθεδρικό Ναό της πόλης. Στο Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών, κ. Φιλόθεος, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, με τη συμμετοχή των Κληρικών του Ναού αλλά και Κληρικών από άλλες ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής. Προ της απολύσεως, πραγματοποιήθηκε σύντομη λιτάνευση του ιερού Επιταφίου της παναγίας και της ιεράς εικόνας της φανερωμένης εντός του Ναού και του προαυλίου. Ακολούθησε ιερά Αγρυπνία.

Το πρωί της Κυριακής (23/8) τελέσθηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων