10/03/2021 10/03/2021 Διευκρινιστική εγκύκλιο αναφορικά με τα όσα ισχύουν τελικά για την τέλεση των γάμων και βαπτίσεων στις περιοχές “πολύ αυξημένου κινδύνου” απέστειλε η Ιερά Σύνοδος προς τις Ιερές Μητροπόλεις και Αρχιεπισκοπή Αθηνών, μετά τις τροποποιήσεις στις οποίες προχώρησε η κυβέρνηση. Όπως αναφέρεται στη σχετική εγκύκλιο , επιτρέπεται επιτρέπεται πλέον στο «επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου» και η...
10 Μαρτίου, 2021 - 8:26

Οδηγίες της Ιεράς Συνόδου για τους γάμους

Διαδώστε:
Οδηγίες της Ιεράς Συνόδου για τους γάμους

Διευκρινιστική εγκύκλιο αναφορικά με τα όσα ισχύουν τελικά για την τέλεση των γάμων και βαπτίσεων στις περιοχές “πολύ αυξημένου κινδύνου” απέστειλε η Ιερά Σύνοδος προς τις Ιερές Μητροπόλεις και Αρχιεπισκοπή Αθηνών, μετά τις τροποποιήσεις στις οποίες προχώρησε η κυβέρνηση.

Όπως αναφέρεται στη σχετική εγκύκλιο , επιτρέπεται επιτρέπεται πλέον στο «επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου» και η τέλεση του μυστηρίου του Γάμου, με την παρουσία εννέα (9) συνολικώς παρευρισκομένων προσώπων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την αρχική Κοινή Υπουργική απόφαση, στις περιοχές που βρίσκονται επιδημιολογικά στο “βαθύ κόκκινο”, όπως και η Αττική, οι γάμοι και οι βαπτίσεις αναστέλλονταν, και επιτρεπόταν μόνο η τέλεση κηδείας. Ωστόσο, μετά τις εκ νέου αντιδράσεις που προκλήθηκαν, εκδόθηκε τροποποιητική ΚΥΑ σύμφωνα με την οποία κατά την τέλεση των μυστηρίων επιτρέπεται η παρουσία έως εννέα πιστών, συμπεριλαμβανομένου και θρησκευτικού λειτουργού.

Διαβάστε την ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων