25/01/2022 25/01/2022 Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Νέου Ψυχικού, την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022, το επιμορφωτικό πρόγραμμα της τοπικής αγιολογίας της Αθήνας με τον τίτλο: «Οι Άγιοι των Αθηνών: Πρόσωπα και πολιτιστικά μνημεία της εκκλησιαστικής ιστορίας της Αθήνας και τα μηνύματα τους στη σύγχρονη κοινωνία», το οποίο σχεδιάστηκε και υλοποιείται από το Ίδρυμα Ποιμαντικής...
25 Ιανουαρίου, 2022 - 19:43
Τελευταία ενημέρωση: 25/01/2022 - 19:29

«Οι Άγιοι των Αθηνών»: Επιμορφωτικό πρόγραμμα του Ι.Π.Ε. στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ψυχικού

Διαδώστε:
«Οι Άγιοι των Αθηνών»: Επιμορφωτικό πρόγραμμα του Ι.Π.Ε. στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ψυχικού

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Νέου Ψυχικού, την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022, το επιμορφωτικό πρόγραμμα της τοπικής αγιολογίας της Αθήνας με τον τίτλο: «Οι Άγιοι των Αθηνών: Πρόσωπα και πολιτιστικά μνημεία της εκκλησιαστικής ιστορίας της Αθήνας και τα μηνύματα τους στη σύγχρονη κοινωνία», το οποίο σχεδιάστηκε και υλοποιείται από το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Στην καταληκτήρια συνεδρία του προγράμματος διδάχθηκε από την κ. Ιωάννα Κορδοπάτη, Θεολόγο και συνεργάτιδα του Ι.Π.Ε., η ενότητα: «Οι Άγιοι ως διαχρονική πηγή έμπνευσης και νοηματοδότησης της ζωής των σημερινών χριστιανών – τα μηνύματα και οι προεκτάσεις στο σήμερα: α) Ο Άγιος Μιχαήλ Χωνιάτης, έκφραση της υψηλής πνευματικότητας, β) Ο Άγιος Νεκτάριος Πενταπόλεως, διδασκαλία και αγιότητα».

Ακολούθως προβλήθηκε βίντεο όπου ο π .Μιχαήλ Σταθάκης, προϊστάμενος του ιερού ναού Αγίου Γεωργίου, μελετητής της τοπικής Αγιολογίας και εκ των συντακτών του εκπαιδευτικού υλικού, ανέλυσε πολλές πτυχές της Αθηναϊκής Αγιολογίας.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Αν. Διευθυντής του Ι.Π.Ε, Αρχιμ. Θεολόγος Αλεξανδράκης, ο οποίος έκανε την αποτίμηση του προγράμματος, ευχαρίστησε τους τρεις εισηγητές του σεμιναρίου, π. Μιχαήλ Σταθάκη, κα Ελένη Λιάπη και κα Ιωάννα Κορδοπάτη, τους εκπαιδευόμενους για τη συμμετοχή και τη συνέπειά τους, τη συντονίστρια του σεμιναρίου κα Αδαμαντία Μαρκαναστασάκη και τους συνεργάτες του ιερού ναού για την επιμέλεια και τη θερμή φιλοξενία. Τέλος, με χαρά ανακοίνωσε τη διοργάνωση από το Ι.Π.Ε διεθνούς συνεδρίου σχετικά με την Αγιολογία των Αθηνών το προσεχές φθινόπωρο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων