13/03/2019 13/03/2019 Επίσκεψη στην Ακρόπολη και το εκθεσιακό κέντρο Planet Physics πραγματοποίησαν οι ανήλικοι ασυνόδευτοι πρόσφυγες του Ξενώνα «Εστία» στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της δομής της ΜΚΟ «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» και της προσπάθειας κοινωνικής ενσωμάτωσης των παιδιών. Το προσωπικό της «Εστίας» ξενάγησε τα παιδιά στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και στους αρχαίους ναούς. Οι ανήλικοι φιλοξενούμενοι πρόσφυγες έμαθαν...
13 Μαρτίου, 2019 - 19:39
Τελευταία ενημέρωση: 13/03/2019 - 19:41

ΜΚΟ “ΑΠΟΣΤΟΛΗ”: Οι ανήλικοι πρόσφυγες της «Εστίας» στην Ακρόπολη και στο Planet Physics

Διαδώστε:
ΜΚΟ “ΑΠΟΣΤΟΛΗ”: Οι ανήλικοι πρόσφυγες της «Εστίας» στην Ακρόπολη και στο Planet Physics

Επίσκεψη στην Ακρόπολη και το εκθεσιακό κέντρο Planet Physics πραγματοποίησαν οι ανήλικοι ασυνόδευτοι πρόσφυγες του Ξενώνα «Εστία» στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της δομής της ΜΚΟ «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» και της προσπάθειας κοινωνικής ενσωμάτωσης των παιδιών.

Το προσωπικό της «Εστίας» ξενάγησε τα παιδιά στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και στους αρχαίους ναούς. Οι ανήλικοι φιλοξενούμενοι πρόσφυγες έμαθαν για την ιστορία της Αρχαίας Αθήνας, εντυπωσιάστηκαν από το μέγεθος των ιστορικών μνημείων και κυρίως από τον τρόπο με τον οποίο χτίστηκαν 2.500 χρόνια πριν.

Στο πλαίσιο της βελτίωσης της σχέσης τους με την επιστήμη, τα ανήλικα προσφυγόπουλα επισκέφτηκαν τον εκθεσιακό χώρο Planet Physics, σκοπός του οποίου είναι να ενθαρρύνει, να προωθήσει και να υποστηρίξει την εκπαίδευση στον τομέα της Φυσικής, κάνοντας τη μάθηση ενδιαφέρουσα και διαδραστική. Εκεί βρίσκονται περισσότερα από τριάντα διαδραστικά εκθέματα, με τα οποία τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να αλληλεπιδράσουν, να διαφοροποιήσουν παραμέτρους και να παρατηρήσουν την έκβαση διάφορων φαινομένων. Μέσω αυτής της διαδικασίας, τα φιλοξενούμενα ανήλικα παιδιά του Ξενώνα «Εστία» ενθαρρύνθηκαν να πειραματιστούν, να κάνουν ερωτήσεις και να ανακαλύψουν τις απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά. Σκοπός της επίσκεψης αυτής, σε συνδυασμό με τα μαθήματα φυσικής που πραγματοποιούνται στον Ξενώνα, ήταν η καλλιέργεια του ενδιαφέροντος τους για τα φυσικά φαινόμενα, η κατανόηση των νόμων που διέπουν τον κόσμο και η ενθάρρυνση τους για ακόμα περισσότερη έρευνα.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων