10/04/2022 11/04/2022 Την ερχόμενη Παρασκευή 15 Απριλίου και ώρα 15.00 λήγει η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων αποσπάσεως εκπαιδευτικών στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, στο Διορθόδοξο Κέντρο, την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος. της Δέσποινας Σωτηρίου   Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της σχετικής απόφασης του υπουργείου...
10 Απριλίου, 2022 - 17:25
Τελευταία ενημέρωση: 11/04/2022 - 2:17

Οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών στην Ιερά Σύνοδο και τις Μητροπόλεις – Τι προβλέπουν οι σχετικές αποφάσεις

Διαδώστε:
Οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών στην Ιερά Σύνοδο και τις Μητροπόλεις – Τι προβλέπουν οι σχετικές αποφάσεις

Την ερχόμενη Παρασκευή 15 Απριλίου και ώρα 15.00 λήγει η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων αποσπάσεως εκπαιδευτικών στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, στο Διορθόδοξο Κέντρο, την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.

  • της Δέσποινας Σωτηρίου

 

Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της σχετικής απόφασης του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων αναφορικά με τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε φορείς αρμοδιότητας του Υπουργείου, για το επόμενο εκπαιδευτικό έτος.

Οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικώς μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Κατόπιν αυτού, όπως αναφέρεται στην σχετική εγκύκλιο της Εκκλησίας της Ελλάδος, οι ενδιαφερόμενοι έχουν προθεσμία έως την Τετάρτη 4 Μαΐου, να αποστείλουν στην Αρχιγραμματεία της Ιεράς Συνόδου τις επιστολάς των Μητροπολιτών, με τις οποίες θα εκφράζεται η σύμφωνος γνώμη τους προς διενέργεια των αιτουμένων αποσπάσεων.

Υπενθυμίζεται ότι, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων δε θα εξετάσει καμία αίτηση αποσπάσεως εκπαιδευτικού σε φορείς της Εκκλησίας της Ελλάδος, εάν δεν έχει κατατεθεί η σχετική επιστολή της ενδιαφερομένης εκκλησιαστικής αρχής στη Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων μέσω της Αρχιγραμματείας της Ιεράς Συνόδου.

Ειδικότερα όπως αναφέρει το υπουργείο Παιδείας στην ανακοίνωσή του αναφορικά με τις αποσπάσεις σε ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΕΠΟΠΤΕΥΟΜΕΝΑ ΝΠΔΔ ΚΑΙ ΝΠΙΔ (Όπως: Ακαδημία Αθηνών, Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, Δημόσιες Βιβλιοθήκες, ΔΟΑΤΑΠ, ΓΑΚ, Δημόσια ΙΕΚ, ΕΟΠΠΕΠ, ΙΕΠ, ΙΚΥ, ΙΝΕΔΙΒΙΜ, ΙΤΥΕ – ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ, ΚΕΓ, Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος, Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, Ιερές Αρχιεπισκοπές, Ιερές Μητροπόλεις κ.α.):

Οι υποψήφιοι προς απόσπαση εκπαιδευτικοί στους ανωτέρω φορείς θα πρέπει να ενημερωθούν για το έργο που επιτελούν οι φορείς αυτοί, προκειμένου να δηλώσουν την υποψηφιότητά τους. Για την επιλογή των υποψηφίων προς απόσπαση θα υπάρχει αιτιολογημένη πρόταση των φορέων με αναφορά στο έργο που θα αναλάβουν.

Για τις αποσπάσεις των παραπάνω περιπτώσεων τα αρμόδια καθ’ ύλη όργανα των νομικών προσώπων δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου λαμβάνουν υπόψη, ανάλογα με τη θέση που πρόκειται να καλυφθεί, τα εξής κριτήρια:

α. τις μεταπτυχιακές σπουδές στη δημόσια διοίκηση, στη νομική ή οικονομική επιστήμη και στη διοίκηση της εκπαίδευσης

β. το δεύτερο πτυχίο που είναι σχετικό με τη διοικητική, τη νομική ή οικονομική επιστήμη

γ. την τεκμηριωμένη γνώση του αντικειμένου της θέσης που πρόκειται να καλυφθεί

δ. τη γνώση των νέων τεχνολογιών, η οποία αποδεικνύεται με πτυχίο, μεταπτυχιακό τίτλο ή πιστοποίηση επιπέδου Α, Β, Β1, Β2 ή άλλη αντίστοιχη

ε. την αξιόλογη διοικητική εμπειρία, κατά προτίμηση στις υπηρεσίες ή σε νομικά πρόσωπα του ΥΠΑΙΘ

στ. την πιστοποιημένη γνώση ξένων γλωσσών, η οποία αποδεικνύεται με πτυχίο, μεταπτυχιακό τίτλο ή πιστοποιητικό επιπέδου Β2 και άνω.

Στην αίτησή τους για τις υπηρεσίες αυτές οι εκπαιδευτικοί θα επισυνάψουν τα δικαιολογητικά που αφορούν τα ως άνω αναφερόμενα κριτήρια μαζί με σύντομο βιογραφικό σημείωμα (όχι παραπάνω από 500 λέξεις) στο οποίο θα περιγράψουν τυχόν πρόσθετα προσόντα που διαθέτουν.

Αναφορικά με τις αποσπάσεις σε ΑΝΩΤΑΤΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

Οι αποσπάσεις αυτές αφορούν στις παρακάτω ΑΕΑ:

· Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθήνας

· Πατριαρχική Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Κρήτης

Σύμφωνα με τις διατάξεις της §3 του άρθρου 25 του Ν. 3467/2006 (ΦΕΚ 128τΑ’), προϋπόθεση για την απόσπαση είναι η κατοχή μεταπτυχιακών τίτλων και η διδακτική εμπειρία στα γνωστικά αντικείμενα που διδάσκονται κατά περίπτωση στην οικεία Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία ή Ανώτερη Εκκλησιαστική Σχολή.

Για τις αποσπάσεις εκδίδεται απόφαση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, ύστερα από γνώμη του Ανώτατου Επιστημονικού Συμβουλίου, που λαμβάνεται μετά από εισήγηση του Προέδρου της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων