01/10/2019 01/10/2019 Συνήλθε χθες, Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου και σήμερα Τρίτη 1 Οκτωβρίου, η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 163ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου. Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους , ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΙΣ, Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος  υπογράμμισε ότι σε ό,τι αφορά...
01 Οκτωβρίου, 2019 - 15:19
Τελευταία ενημέρωση: 01/10/2019 - 15:21

Οι δηλώσεις του Μητρ. Φιλίππων μετά την ολοκλήρωση της ΔΙΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Οι δηλώσεις του Μητρ. Φιλίππων μετά την ολοκλήρωση της ΔΙΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

Συνήλθε χθες, Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου και σήμερα Τρίτη 1 Οκτωβρίου, η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 163ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους , ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΙΣ, Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος  υπογράμμισε ότι σε ό,τι αφορά το μάθημα των θρησκευτικών,  «σχετικά με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η Ιερά Σύνοδος σέβεται απολύτως του θεσμούς, εκφράζει γενικότερη σκέψη σε σχέση με την απόφαση, δέχεται την απόφαση και τώρα βρίσκεται σε μια αναμονή της διαδικασίας της πολιτείας και του αρμοδίου υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να εφαρμοστεί η απόφαση» Τόνισε επίσης, ότι δεν συζητήθηκε το θέμα της μη αναγραφής του  θρησκεύματος και της ιθαγένειας στα απολυτήρια. Ερωτηθείς για το θέμα της επιτροπής διαλόγου τόνισε ότι αυτό θα συζητηθεί είτε στην επόμενη ΔΙΣ είτε στην Ιεραρχία, προσθέτοντας ότι έως τότε πορευόμαστε ως έχει.

Δημοσιογραφική κάλυψη: Δημήτρης Στρουμπάκος

Κάμερα: Μανώλης Δημελλάς

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων