29/05/2019 29/05/2019 Το Ψηφιακό Μουσείο της Ακαδημίας Πλάτωνος επισκέφτηκαν οι ένοικοι της «Επανένταξης». Το προσωπικό και οι ένοικοι του Οικοτροφείου της ΜΚΟ «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» έζησαν μια ιδιαίτερη εμπειρία ξενάγησης στο σύγχρονο αυτό χώρο, που μετράει 2 χρόνια από τα εγκαίνια του, όπου μέσω ποικίλων διαδραστικών παιχνιδιών και ψηφιακών αναπαραστάσεων γνώρισαν μέσω μιας άλλης οπτικής την περιοχή όπου έζησε...
29 Μαΐου, 2019 - 22:09

Οι ένοικοι της «Επανένταξης» στο Ψηφιακό Μουσείο της Ακαδημίας Πλάτωνος

Διαδώστε:
Οι ένοικοι της «Επανένταξης» στο Ψηφιακό Μουσείο της Ακαδημίας Πλάτωνος

Το Ψηφιακό Μουσείο της Ακαδημίας Πλάτωνος επισκέφτηκαν οι ένοικοι της «Επανένταξης». Το προσωπικό και οι ένοικοι του Οικοτροφείου της ΜΚΟ «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» έζησαν μια ιδιαίτερη εμπειρία ξενάγησης στο σύγχρονο αυτό χώρο, που μετράει 2 χρόνια από τα εγκαίνια του, όπου μέσω ποικίλων διαδραστικών παιχνιδιών και ψηφιακών αναπαραστάσεων γνώρισαν μέσω μιας άλλης οπτικής την περιοχή όπου έζησε και δίδασκε ο Πλάτωνας, την ιστορία, τις επιδράσεις και τις αρχές γύρω από τη διδασκαλία του για τις αρετές της ζωής.

 

 

Μέσα σε λίγη ώρα, κατάφεραν να ζήσουν μια πολύ ενδιαφέρουσα ξενάγηση, παρακολούθησαν μια συναρπαστική τρίλεπτη απεικόνιση της πιο γνωστής αλληγορίας της διδασκαλίας του, της αλληγορίας του Σπηλαίου, συνδιαλέχθηκαν σε ένα μικρό εσωτερικό θεατράκι όπως έκαναν οι αρχαίοι πρόγονοι, ενώ περιηγήθηκαν ψηφιακά μέσω των σύγχρονων οθονών αφής του Μουσείου σε όλη την έκταση της Ακαδημίας όπως ήταν τα αρχαία χρόνια και εξάσκησαν τη μνήμη και τις γνώσεις τους μέσω ψηφιακών κουίζ. Ένας μικρός, σύγχρονος και φιλόξενος χώρος, όπου άφησε στους ενοίκους τις καλύτερες εντυπώσεις και τους έδειξε πως η τεχνολογία μπορεί να τους φέρει κοντά τόσο με το μέλλον, όσο και με το παρελθόν.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων