13/02/2019 13/02/2019 Τις επόμενες κινήσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος μετά τη συνάντηση που είχε η επιτροπή διαλόγου με τον  Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων κ. Κώστα Γαβρόγλου περιγράφει με τις δηλώσεις του ο Πρόεδρος της επιτροπής της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης δήλωσε ότι έθεσαν διάφορα ζητήματα και ζήτησαν...
13 Φεβρουαρίου, 2019 - 9:56

Οι επόμενες κινήσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος

Διαδώστε:
Οι επόμενες κινήσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος

Τις επόμενες κινήσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος μετά τη συνάντηση που είχε η επιτροπή διαλόγου με τον  Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων κ. Κώστα Γαβρόγλου περιγράφει με τις δηλώσεις του ο Πρόεδρος της επιτροπής της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης δήλωσε ότι έθεσαν διάφορα ζητήματα και ζήτησαν διευκρινήσεις, οι οποίες δόθηκαν . Είπε επίσης ότι η επιτροπή θα συνεδριάσει ενδεχομένως αύριο Πέμπτη και την επόμενη Τρίτη θα επαναληφθεί η συνάντηση με τον υπουργό.

 Η ανακοίνωση του Μητρ. Ναυπάκτου

Ανταποκριθήκαμε στο αίτημα του κυρίου Υπουργού και ήρθαμε σήμερα στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων. Η προηγούμενη συνάντηση έγινε στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας και η επόμενη, την επόμενη Τρίτη, θα γίνει πάλι στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, οπότε έχουμε εναλλάξ χώρους συζητήσεων.
Σήμερα είχαμε τη χαρά σε μία πολύ ειλικρινή συζήτηση, και θα έλεγα, αντηλλάγησαν πολλές απόψεις και διαβάστηκε -δεν μας δόθηκε απλώς- λέξη προς λέξη το προτεινόμενο πλαίσιο της Συμφωνίας της Εκκλησίας και Πολιτείας.
Από πλευράς μας θέσαμε διάφορα ερωτήματα. Ζητήσαμε διευκρινίσεις, οι οποίες δόθηκαν, και στη συνέχεια θα συναντηθούμε και εμείς, νομίζω μεθαύριο την Πέμπτη, η επιτροπή προκειμένου να καταγράψουμε τις προτάσεις τις οποίες εμείς θα έχουμε σε όσα ζητήματα θα θέλουμε να προτείνουμε, γιατί εργαζόμαστε βάσει της αποφάσεως της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος της 16ης Νοεμβρίου, και βέβαια εργαζόμαστε συνολικά ως επιτροπή γιατί έχουμε το συνοδικό σύστημα με το οποίο συνεδριάζουμε. Σήμερα, λοιπόν, επιφυλασσόμαστε για αυτά τα οποία ακούσαμε, θα καταθέσουμε τις προτάσεις και γραπτώς θα συνεχιστεί αυτός ο διάλογος. Νομίζω αυτό πρέπει να λεχθεί για να φύγουν όλες οι  άλλες ειδήσεις ότι δήθεν θα κατατεθεί στη Βουλή πριν ολοκληρωθεί η συζήτηση και πριν λάβει απόφαση η Ιεραρχία».

».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων