27/02/2019 27/02/2019 Πρωτοβουλίες προκειμένου να πέσουν οι τόνοι στις σχέσεις με την Εκκλησία αναμένεται να αναλάβει το Μαξίμου το προσεχές διάστημα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. Στο πρωθυπουργικό περιβάλλον υπάρχει έντονος προβληματισμός για τις προωθούμενες αλλαγές, αλλά και τις αντιδράσεις που εκφράζονται από την συντριπτική πλειοψηφία του Κλήρου. Οι δηλώσεις του υπουργού Παιδείας περί εκβιασμού της...
27 Φεβρουαρίου, 2019 - 10:08
Τελευταία ενημέρωση: 27/02/2019 - 12:13

Προβληματισμός Μαξίμου για την Εκκλησία- Καταλύτης ο Κλήρος

Διαδώστε:
Προβληματισμός  Μαξίμου για την Εκκλησία- Καταλύτης  ο Κλήρος

Πρωτοβουλίες προκειμένου να πέσουν οι τόνοι στις σχέσεις με την Εκκλησία αναμένεται να αναλάβει το Μαξίμου το προσεχές διάστημα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ.
Στο πρωθυπουργικό περιβάλλον υπάρχει έντονος προβληματισμός για τις προωθούμενες αλλαγές, αλλά και τις αντιδράσεις που εκφράζονται από την συντριπτική πλειοψηφία του Κλήρου.
Οι δηλώσεις του υπουργού Παιδείας περί εκβιασμού της κυβέρνησης από μερίδα Ιερέων, ενόψει εκλογών, πυροδότησε την δυσαρέσκεια της Εκκλησίας. Ωστόσο, η επισήμανση ότι αν χρειαστεί θα γίνουν αλλαγές στο κείμενο, φαίνεται να δίνει ένα μικρό παράθυρο για τροποποιήσεις: «Αν χρειαστεί, γιατί να μην κάνουμε περαιτέρω αλλαγές στο κείμενο; Γι’ αυτό λέμε, αυτά είναι κείμενα διαλόγου», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας.
Ο κ. Γαβρόγλου μίλησε με θερμά λόγια για τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, αλλά επιτέθηκε κατά του Κλήρου, γεγονός που ανέβασε τους τόνους της αντιπαράθεσης.
Και προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος.
Τον λόγο έχει τώρα η Εκκλησία της Ελλάδας, και ειδικότερα η Ιεραρχία, η οποία καλείται να αποφανθεί επί του σχεδίου υλοποίησης που κατέθεσε η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Στην Ιεραρχία που θα πραγματοποιηθεί εντός του Μαρτίου, αναμένεται να εκφραστούν οι αντιδράσεις από πλευράς Ιεραρχών, και να αποτυπωθεί πλήρως η εικόνα που έχει διαμορφωθεί.

Στην Κρήτη πάντως, Ιεράρχες και Ιερείς εξακολουθούν να εκφράζουν την δυσφορία τους για το γεγονός ότι οι αλλαγές προωθούνται ως επί το πλείστον ερήμην τους.
Το κλίμα των σχέσεων με τον υπουργό Παιδείας διερράγη όταν ο κ. Γαβρόγλου ματαίωσε προγραμματισμένη συνάντηση μαζί τους.

Στη πρόσφατη ανακοίνωσή τους οι Ιεράρχες της Κρήτης εκφράζουν -για μια ακόμα φορά- την διαφωνία τους με τις προωθούμενες αλλαγές και αφήνουν να διαφανεί η δυσαρέσκειά τους τονίζοντας με νόημα ότι “αν ο υπουργός θελήσει να τους συναντήσεις θα του δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες”.

Πάντως, παράγοντες του υπουργείο Παιδείας τονίζουν ότι ο Κλήρος και οι αντιδράσεις του αναμένεται να παίξουν καταλυτικό ρόλο το προσεχές διάστημα.

 

Φωτογραφία αρχείου: Xρήστος Μπόνης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων