21/05/2019 21/05/2019 Αύριο στις 6 το απόγευμα στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, αναμένεται να πραγματοποιηθεί η πολυναμενόμενη συνάντηση της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.Ιερώνυμο. Η συνάντηση αυτή δημιουργεί ευλόγως, αρκετές προσδοκίες για αναθέρμανση των σχέσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος με τη Μητέρα Εκκλησία. Το στίγμα της συνάντησης Και...
21 Μαΐου, 2019 - 14:14

Οι προσδοκίες από τη συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών- Η συνεδρίαση της ΔΙΣ και τα εγκαίνια στο Δήλεσι

Διαδώστε:
Οι προσδοκίες από τη συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών- Η συνεδρίαση της ΔΙΣ και τα εγκαίνια στο Δήλεσι

Αύριο στις 6 το απόγευμα στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, αναμένεται να πραγματοποιηθεί η πολυναμενόμενη συνάντηση της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.Ιερώνυμο.

Η συνάντηση αυτή δημιουργεί ευλόγως, αρκετές προσδοκίες για αναθέρμανση των σχέσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος με τη Μητέρα Εκκλησία.

Το στίγμα της συνάντησης

Και οι δύο πλευρές έχουν δώσει από νωρίς το στίγμα της συνάντησης αυτής: Αφενός ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών έστειλε συνεργάτη του στο Φανάρι για να παραδώσει ιδιοχείρως στον Οικουμενικό Πατριάρχη πρόσκληση για τα εγκαίνια του Γηριατρικό Κέντρο Στο Δήλεσι της Βοιωτίας και αφετέρου η αποδοχή της προσκλήσεως εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριάρχη, ο οποίος έκανε λόγο για ευκαιρία «αναθέρμανσης των σχέσεων».

Να υπενθυμίσουμε ότι τον περασμένο μήνα ο Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών, Πρωτοσύγκελλος της Ι.Αρχιεπισκοπής Αθηνών επισκέφθηκε το Φανάρι, όπου επέδωσε προσωπικώς στον Οικουμενικό Πατριάρχη πρόσκληση του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερωνύμου να επισκεφθεί την Ελλάδα και να παραστεί, στις 23 Μαΐου, της τελετής των εγκαινίων του Κέντρου Γεροντολογίας στο Δήλεσι Βοιωτίας.

Ο Πατριάρχης σε επιστολή του, προς τον Μακαριώτατο χαρακτηρίζει την επίσκεψή του, ευκαιρία «αδελφικής αναστροφής, αναθέρμανσης των σχέσεών μας και συζήτησης θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος για το κοινό καλό»

Η συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα το απόγευμα στις 6 και η συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, κ. Χρυσόστομο, ο οποίος χθες ήταν στην Σόφια όπου συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτο και το περασμένο Σάββατο στο Βελιγράδι, όπου είχε συνομιλίες με τον Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίο.

Στην ΔΙΣ τα πορίσματα για την Ουκρανία

Αύριο το πρωί αναμένεται να ξεκινήσουν και οι εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Εκτός απροόπτου, στην Σύνοδο θα κατατεθούν και τα πορίσματα των ειδικών επιτροπών σχετικά με την χορήγηση του Τόμου της Αυτοκεφαλίας στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, από το Φανάρι.

Με πολλούς συμβολισμούς τα εγκαίνια στο Δήλεσι

Επίσης, το απόγευμα της Πέμπτης 23ης Μαΐου στις 6 το απόγευμα εγκαινιάζεται από την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίο, παρουσία του Εξοχωτάτου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Π. Παυλόπουλου, το “Κέντρο Γεροντολογίας και Προνοιακής Υποστήριξης ‘’Άγιος Πορφύριος’’” της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Το Κέντρο αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα έργα αγάπης στην ιστορία της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών και δημιουργήθηκε μετά από πολύχρονη και κοπιώδη μέριμνα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου.

Βρίσκεται στο Δήλεσι της Βοιωτίας και έχει κατασκευαστεί σε εκκλησιαστική έκταση 27 στρεμμάτων, τα δε κτίρια αποτελούνται από συνολική επιφάνεια 4.600 τ.μ., δυναμικότητας 64 κλινών. Στόχος του Κέντρου, αποτελεί η παροχή βασικών προνοιακών υπηρεσιών, όπως: φιλοξενίας, εστίασης, δημιουργικής απασχόλησης, εργοθεραπείας, ψυχολογικής υποστήριξης και προληπτικής ιατρικής ταυτόχρονα σε ηλικιωμένους και σε έχοντες ανάγκη συνανθρώπους μας, οι οποίοι θα διαβιούν εντός του Κέντρου (βασικό πρότυπο λειτουργίας) και εκτός (πρότυπο ημερήσιας φροντίδας).

Το έργο, περιλαμβάνει τον απαραίτητο ιατρικό, ξενοδοχειακό και λοιπό βοηθητικό εξοπλισμό. Επίσης, ο χώρος του Κέντρου διαθέτει νεόδμητο Ιερό Ναό, σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις, ανοικτό θέατρο και χώρους περιπάτου και αναψυχής. Στον περιβάλλοντα χώρο βρίσκεται ένα πρότυπο φωτοβολταϊκό πάρκο για την ενεργειακή υποστήριξη του Κέντρου. Εκ των βασικών σκοπών του Κέντρου είναι η ανάπτυξη της επιστημονικής έρευνας, ιδιαιτέρως στον τομέα της γηριατρικής και η συνεργασία τόσο με εξειδικευμένους φορείς (ερευνητικούς, βιο-ιατρικούς, κοινωνικούς κ.ά.), όσο και με καταλλήλως εκπαιδευμένα φυσικά πρόσωπα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων