10/01/2020 10/01/2020 Τρίτη και τελευταία ημέρα σήμερα της πρώτης συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για το 2020. Κατά τις δύο πρώτες ημέρες της συνεδρίασης δεν εξεδόθη καμία ανακοίνωση. Το τρέχον έτος αποτελεί μία σημαντική χρονιά για την Εκκλησία, κυρίως σε ό,τι αφορά τις σχέσεις της με την Πολιτεία αλλά μια σειρά άλλων κοινωνικών...
10 Ιανουαρίου, 2020 - 8:15
Τελευταία ενημέρωση: 10/01/2020 - 8:16

Ολοκληρώνεται σήμερα η ΔΙΣ

Διαδώστε:
Ολοκληρώνεται σήμερα η ΔΙΣ

Τρίτη και τελευταία ημέρα σήμερα της πρώτης συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για το 2020.
Κατά τις δύο πρώτες ημέρες της συνεδρίασης δεν εξεδόθη καμία ανακοίνωση.

Το τρέχον έτος αποτελεί μία σημαντική χρονιά για την Εκκλησία, κυρίως σε ό,τι αφορά τις σχέσεις της με την Πολιτεία αλλά μια σειρά άλλων κοινωνικών θεμάτων που καλείται να αντιμετωπίσει.

Τα μάθημα των θρησκευτικών , ο ποινικός κώδικας, η καύση νεκρών, η αναγραφή του θρησκεύματος στα απολυτήρια, το δημογραφικό αλλά και οι δράσεις για το προσφυγικό είναι μερικές από τις προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη, παράλληλα με το εκκρεμές θέμα του μισθολογικού καθεστώτος των Ιερέων και της διαχείρισης της εκκλησιαστικής περιουσίας.

Του επόμενους μήνες θα υπάρξουν εξελίξεις σχετικά με τα θέματα αυτά, καθώς όπως έχει διαμηνύσει η κυβέρνηση, ο διάλογος αναμένεται να ξεκινήσει από μηδενική βάση.

Φωτογραφία: Γιώργος Φερδής

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων