02/03/2021 02/03/2021 Κατά την σημερινή πρώτη Συνεδρία Της για τον μήνα Μάρτιο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος ενημερώθηκε από την Συνοδική Επιτροπή Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως για τα Στατιστικά Στοιχεία όλων των Εκκλησιαστικών Σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαιδεύσεως. Τα στοιχεία αυτά αφορούν στις επιτυχίες των αποφοίτων τους κατά τις Πανελλαδικές Εξετάσεις του έτους 2020, όπως αυτά απεστάλησαν...
02 Μαρτίου, 2021 - 14:25
Τελευταία ενημέρωση: 02/03/2021 - 18:21

Η ΔΙΣ για την οικονομική ενίσχυση από την πολιτεία και την υποστήριξη μεταναστών και προσφύγων

Διαδώστε:
Η ΔΙΣ για την οικονομική ενίσχυση από την πολιτεία και την υποστήριξη μεταναστών και προσφύγων

Κατά την σημερινή πρώτη Συνεδρία Της για τον μήνα Μάρτιο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος ενημερώθηκε από την Συνοδική Επιτροπή Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως για τα Στατιστικά Στοιχεία όλων των Εκκλησιαστικών Σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαιδεύσεως. Τα στοιχεία αυτά αφορούν στις επιτυχίες των αποφοίτων τους κατά τις Πανελλαδικές Εξετάσεις του έτους 2020, όπως αυτά απεστάλησαν από το οικείο Τμήμα της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ενημερώθηκε περί της θετικής ανταπόκρισης του Προέδρου της Ελληνικής Κυβερνήσεως κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στο αίτημα της Ιεράς Συνόδου για την αρωγή της Ελληνικής Πολιτείας μέσω της μερικής συμβολής στις ετήσιες δαπάνες μισθοδοσίας του λαϊκού προσωπικού των εκκλησιαστικών φορέων. Φορείς και προσωπικό που είναι αυτοχρηματοδοτούμενοι ως τώρα και δεν ανήκουν στον δημόσιο τομέα αλλά και δεν επιχορηγούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Το προσωπικό αυτό βοηθά ουσιαστικά στην επιτέλεση του ποιμαντικού και φιλανθρωπικού έργου της Εκκλησίας, το οποίο παρά την κρίση και την ελαχιστοποίηση των εσόδων, λόγω της αναστολής λειτουργίας των Ιερών Ναών, δεν σταμάτησε να προσφέρεται, ενώ και κανένας λαϊκός εργαζόμενος δεν απελύθη κατά το διάστημα αυτό.

Ο Πρόεδρος και τα Μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου ευχαρίστησαν την Ελληνική Κυβέρνηση και ευχήθηκαν κάθε παρά Θεού ευλογία, δύναμη και σοφία, ώστε να αντιμετωπίσει επιτυχώς την δεινή κατάσταση της Πατρίδας εκ της πανδημίας του κορωνοϊού Covid–19.

Ενέκρινε τον νέο διακριτικό τίτλο «Συνύπαρξις – Οικουμενικό Πρόγραμμα Προσφύγων» του Κέντρου Συμπαραστάσεως Παλιννοστούντων και Μεταναστών – Οικουμενικό Πρόγραμμα Προσφύγων, Ενέκρινε επίσης  και την ετήσια έκθεση περί των δομών φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, Πρόεδρος του Φορέα, ενημέρωσε την ΔΙΣ ότι κατά τον ένα χρόνο λειτουργίας του εν λόγω Προγράμματος φιλοξενούνται στις τέσσερεις δομές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη 154 παιδιά διαφόρων εθνικοτήτων. Η Εκκλησία μάλιστα, χωρίς καμία προσηλιτιστική διάθεση, εκτός της ασφαλούς στέγης, προσφέρει και εκπαιδευτικά προγράμματα, εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας και ψυχολογική υποστήριξη.

Τέλος η ΔΙΣ ασχολήθηκε με θέματα Συνοδικών Επιτροπών και με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

Στο διάλειμμα της Συνεδρίας τελέσθηκε από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο νεκρώσιμο τρισάγιο στο Συνοδικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου υπέρ αναπαύσεως του άρτι κοιμηθέντος Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κυρού Εμμανουήλ, αλλά και των προ αυτού κοιμηθέντων Μητροπολιτών Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κυρού Ιωάννου, πρώην Τρίκκης και Σταγών κυρού Αλεξίου και Καστορίας κυρού Σεραφείμ.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων