13/07/2021 13/07/2021 Έλαβε χώρα την Τρίτη το πρωϊ η ενημέρωση του Υπουργού Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια και του Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα προς τον Μακαριώτατο και τους Ιεράρχες της ΔΙΣ για το ζήτημα της πανδημίας και του εμβολιασμού κατά την πρώτη μέρα της Συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. “Στο πνεύμα της Εκκλησίας, της Αλληλεγγύης και της Αγάπης να...
13 Ιουλίου, 2021 - 11:27
Τελευταία ενημέρωση: 13/07/2021 - 16:44

Συνάντηση Κικίλια και Τσιόδρα με τη ΔΙΣ – “Συνοδοιπόροι με την Εκκλησία στην αναζήτηση της Αλήθειας”

Διαδώστε:
Συνάντηση Κικίλια και Τσιόδρα με τη ΔΙΣ – “Συνοδοιπόροι με την Εκκλησία στην αναζήτηση της Αλήθειας”

Έλαβε χώρα την Τρίτη το πρωϊ η ενημέρωση του Υπουργού Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια και του Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα προς τον Μακαριώτατο και τους Ιεράρχες της ΔΙΣ για το ζήτημα της πανδημίας και του εμβολιασμού κατά την πρώτη μέρα της Συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

“Στο πνεύμα της Εκκλησίας, της Αλληλεγγύης και της Αγάπης να προστατέψουμε αλλήλους” ήταν το μήνυμα του Υπουργού Υγείας ενώ ο Καθηγητής Σ. Τσιόδρας τόνισε ότι “Είμαστε συνοδοιπόροι με την Εκκλησία στην αναζήτηση της Αλήθειας”. “Μέσα στο πνεύμα του έργου της Εκκλησίας θα παλέψουμε και θα αγωνιστούμε για το καλό του λαού μας” επεσήμανε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

Παρακολουθήστε:

O υπουργός Υγείας κ. Κικίλιας ανέφερε: “Στο πνεύμα της Εκκλησίας, της Αλληλεγγύης και της Αγάπης να προστατέψουμε αλλήλους” ενώ στη συνέχεια ευχαρίστησε για τη φιλοξενία και τόνισε ότι ζήτησε οι Άγιοι Πατέρες να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια στο πνεύμα του Χριστού έτσι ώστε σε όλη την Ιεραρχία να μπορέσουμε να ξαναενημερώσουμε και παροτρύνουμε το ποίμνιό και τους συμπολίτες μας ώστε να τους προστατέψουμε”.

Σε δηλώσεις μετά την ενημέρωσή τους ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος σημείωσε ότι “Μέσα στο πνεύμα του έργου της Εκκλησίας θα παλέψουμε και θα αγωνιστούμε για το καλό του λαού μας” ενώ στη συνέχεια σημείωσε ότι ο Υπουργός Υγείας κ. Κικίλιας ενημέρωσε τα μέλη της ΔΙΣ για τα προβλήματα της πανδημίας στη χώρα μας ενώ ο Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας ανέλυσε από την πλευρά της ειδικότητός του τα θέματα της πανδημίας.

Ακόμα ο Αρχιεπίσκοπος σημείωσε “Εκείνο που βγαίνει σαν συμπέρασμα είναι πως χρειάζεται αυτή η προσπάθεια να συνεχιστεί όσο μπορούμε, Η Εκκλησία θα κάνει αυτές τις διαδικασίες για την αντιμετώπιση αυτών των κακών αποτελεσμάτων που παρουσιάζει η πανδημία. Ευχαριστούμε πάρα πολύ, τόσο τα μέλη της Ιεράς Συνόδου αλλά κι εγώ προσωπικώς”

Ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε τους δύο άνδρες ενώ τόνισε ότι έγιναν πολλά ερωτήματα από τους Ιεράρχες και τους δόθηκαν οι απαραίτητες απαντήσεις.  “Η προσπάθειά μας να συνεχιστεί όσο μπορούμε και η Εκκλησία θα κάνει αυτή την προσπάθεια” τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος.

Στη συνέχεια ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι “Οι ερωτήσεις των Ιεραρχών ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες. Εμείς στηρίζουμε την επιστημονική αλήθεια και απαντάμε με γνώμονα την επιστημονική αλήθεια. Θέλουμε να επανέλθουμε με τον εμβολιασμό στην κανονικότητα. Είμαστε συνοδοιπόροι με την Εκκλησία στην αναζήτηση της Αλήθειας”.

Συνεδριάζει η ΔΙΣ:

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ξεκίνησε η Συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου κατά την οποία θα τεθεί το ζήτημα του εμβολιασμού ενώ ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών θα ενημερώσει τους Ιεράρχες για τις συναντήσεις που είχε στο πλαίσιο της ενημέρωσης της πανδημίας και της συνεργασίας Πολιτείας και Εκκλησίας. 

Επιπλέον αναμένεται να ενημερώσει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμος τους Ιεράρχες της Συνόδου για τις συναντήσεις που είχε με αξιωματούχους της Πολιτείας και τις συζητήσεις που έγιναν για το ζήτημα του εμβολιασμού. Ο Μακαριώτατος θα παρουσιάσει τι ζητήθηκε από την Πολιτεία.

To Δελτίο Τύπου της Συνεδρίασης της ΔΙΣ:

Αθήνα 12 Ιουλίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνέρχεται από την Τρίτη 13 έως και την Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, της 164ης Συνοδικής Περιόδου, προκειμένου να ασχοληθεί με τα θέματα της Ημερησίας Διατάξεως.

Εκ της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος

Η Σύνθεση της 164ης Συνοδικής Περιόδου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου:

Πρόεδρος:
Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος

Μέλη οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες:
Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου κ. Ιάκωβος
Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ. Δημήτριος
Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων
Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός
Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας
Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων
Άρτης κ. Καλλίνικος
Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας
Ζακύνθου κ. Διονύσιος
Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος
Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ
Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Αντώνιος.

Ο Αρχιγραμματεύς
Ο Ωρεών Φιλόθεος.

Εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου:
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας.

Διαβάστε περισσότερα – Το ζήτημα των εμβολίων κατά την πρώτη μέρα της ΔΙΣ – Στην Ιερά Σύνοδο ο Κικίλιας και ο Τσιόδρας.

Κεντρική Φωτογραφία – Χ. Μπόνης / eurokinissi

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων