12/02/2019 12/02/2019 Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Πρακτορείου ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ο Υπουργός Παιδείας και η Ειδική Επιτροπή Διαλόγου της ΔΙΣ  θα συναντηθούν εκ νέου την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου στα γραφεία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησία της Ελλάδος. Ο διάλογος συνεχίζεται είπαν και οι δυο πλευρές ύστερα από την ολοκλήρωση της σημερινής τους συνάντησης. Η επιτροπή της Εκκλησιάς θα...
12 Φεβρουαρίου, 2019 - 15:53
Τελευταία ενημέρωση: 12/02/2019 - 23:08

Ανανέωσαν τη συνάντηση Υπ. Παιδείας και Επιτροπή Διαλόγου

Διαδώστε:
Ανανέωσαν τη συνάντηση Υπ. Παιδείας και Επιτροπή Διαλόγου

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Πρακτορείου ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ο Υπουργός Παιδείας και η Ειδική Επιτροπή Διαλόγου της ΔΙΣ  θα συναντηθούν εκ νέου την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου στα γραφεία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησία της Ελλάδος.

Ο διάλογος συνεχίζεται είπαν και οι δυο πλευρές ύστερα από την ολοκλήρωση της σημερινής τους συνάντησης. Η επιτροπή της Εκκλησιάς θα μελετήσει το δεκασέλιδο κείμενο που έδωσε ο Γαβρόγλου – εκτός από το μισθολογικό το οποίο θα τεθεί στην ιεραρχία- και θα συναντηθούν πάλι την ερχόμενη Τρίτη στη σύνοδο για να συζητήσουν τις όποιες αλλαγές. Η εκκλησία εμμένει στην θέση της να μην αλλάξει ούτε ο κωδικός πληρωμής των ιερέων.

Να σημειωθεί ότι η συζήτηση μεταξύ των δύο πλευρών διήρκεσε δυόμισι ώρες.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου εξέδωσε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος:

Η «Ειδική Επιτροπή διά την μελέτην θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος Εκκλησίας και Πολιτείας», υπό την Προεδρία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου, ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας καί Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνου Γαβρόγλου και συναντήθηκε σήμερα (12-2-2019) στο Υπουργείο Παιδείας, με τον Υπουργό κ. Γαβρόγλου, τον Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης Καθηγητή κ. Ακρίτα Καϊδατζή, τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας Καθηγητή κ. Ηλία Γεωργαντά καί τον Γενικό Γραμματέα Θρησκευμάτων κ. Γεώργιο Καλαντζή.

Κατά την συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε καλό κλίμα, κατατέθηκε σε όλα τα μέλη της Επιτροπής το Προτεινόμενο Πλαίσιο Συμφωνίας Πολιτείας και Εκκλησίας, το οποίο εφόσον συναφθεί, θα κυρωθεί με νόμο.

Το Προτεινόμενο Πλαίσιο Συμφωνίας θα μελετηθεί από τήν Ειδική Επιτροπή της Ιεράς Συνόδου, σύμφωνα με την εξουσιοδότηση που έχει λάβει με την Απόφαση της Σεπτής Ιεραρχίας κατά την συνεδρία Αυτής της 16ης Νοεμβρίου 2018.

Η Ειδική Επιτροπή της Ιεράς Συνόδου εργάζεται συλλογικά και περιορίζεται στην επεξεργασία των όσων είναι εξουσιοδοτημένη και θα εισηγηθεί τα δέοντα στην Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας, η οποία είναι και το μοναδικό όργανο, που μπορεί να λάβει τις τελικές αποφάσεις της Εκκλησίας επ’ αυτού του ζητήματος.

Φωτογραφία Αρχείου: Χρήστος Μπόνης

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων