12/02/2019 12/02/2019 Μέσα σε καλό κλίμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση  του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου με την αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείο, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. Στη συνάντηση μετείχε και η επιτροπή διαλόγου από την Εκκλησία της Ελλάδος, η οποία στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου. Σύμφωνα με πληροφορίες...
12 Φεβρουαρίου, 2019 - 11:57
Τελευταία ενημέρωση: 12/02/2019 - 13:07

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση των επιτροπών Εκκλησίας της Ελλάδας- Φαναρίου παρουσία του Αρχιεπισκόπου

Διαδώστε:
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση των επιτροπών Εκκλησίας της Ελλάδας- Φαναρίου παρουσία του Αρχιεπισκόπου

Μέσα σε καλό κλίμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση  του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου με την αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείο, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. Στη συνάντηση μετείχε και η επιτροπή διαλόγου από την Εκκλησία της Ελλάδος, η οποία στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε ταύτιση θέσεων. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι αποφασίστηκε να συζητήσουν με τον υπουργό μόνο θρησκευτικά θέματα και θέματα που αφορούν στην εκκλησιαστική περιουσία και να μην αναφερθούν καθόλου στο μισθολογικό θέμα , το οποίο παραμένει κόκκινη γραμμή.

Η επιτροπή του Φαναρίου βρίσκεται στην Αθήνα προκειμένου να συζητήσει με την κυβέρνηση και την Αρχιεπισκοπή Αθηνών το ζήτημα της συμφωνίας για τη νέα σχέση Κράτους – Εκκλησίας αν και τα προκαταρκτικά έγιναν στη συνάντηση Πρωθυπουργού- Οικουμενικού Πατριάρχη στην Χάλκη. Για το Φανάρι βρίσκονται στην Αθήνα οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Γαλλίας κ Εμμανουήλ, Ανδριανουπόλεως κ Αμφιλόχιος, Κισσάμου κ Αμφιλόχιος . Για την Εκκλησία της Ελλάδος βρίσκονται στην συνάντηση οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες, Ναυπάκτου κ Ιερόθεος, Πατρών κ Χρυσόστομος και Ιωαννίνων κ Μάξιμος.

Ήταν αναγκαία η συνάντηση αυτή λόγω της σπουδαιότητας των αποφάσεων, ως προκαταρκτική των συναντήσεων, προκειμένου να υπάρχει συνεννόηση μεταξύ των Ιεραρχών και κοινό μέτωπο σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ.

Αυτός ήταν και ο λόγος που ο Αρχιεπίσκοπος ακύρωσε το ραντεβού του με τον κ. Μπόλαρη χθες την τελευταία στιγμή διότι κρίθηκε αναγκαίο να βρίσκεται σε αυτή την σημαντική συνάντηση των Ιεραρχών.

Διαβάστε το κοινό ανακοινωθέν από τη συνάντηση που είχαν νωρίς το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου με την αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Στη συνάντηση μετείχε και η επιτροπή διαλόγου από την Εκκλησία της Ελλάδος. Η ανακοίνωση Κατά την σημερινή συνάντηση των Αντιπροσωπειών, αφ’ ενός μεν της Εκκλησίας της Ελλάδος υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, αφ’ ετέρου δε, του Οικουμενικού Πατριαρχείου υπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γέροντος Πριγκηποννήσων κ. Δημητρίου, στο Μέγαρο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία διεξήχθη σε κλίμα αμοιβαίας κατανοήσεως, συνεργασίας και ενότητας, διαπιστώθηκε η απόλυτη σύμπνοια και ταύτιση απόψεων των δύο Εκκλησιών, τόσο επί των προτάσεων αναθεωρήσεως του Συντάγματος όσο και επί της διατηρήσεως του ισχύοντος καθεστώτος μισθοδοσίας του Ορθοδόξου Ιερού Κλήρου.

Φωτογραφία: Χρήστος Μπόνης

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων