11/12/2019 11/12/2019 Ολοκληρώθηκε σήμερα ο τριήμερος, τακτικός, συνεδριακός κύκλος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου.  Η 163η Συνοδική Περίοδο ενέκρινε:   – Τον νέο Κανονισμό της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών (Ε.Κ.Υ.Ο.) με τις γενόμενες τροποποιήσεις, ως και τον Προϋπολογισμό Εσόδων και Εξόδων του οικονομικού έτους 2020 της...
11 Δεκεμβρίου, 2019 - 14:45

Ολοκληρώθηκε, σήμερα, ο μηνιαίος τακτικός κύκλος εργασιών της ΔΙΣ

Διαδώστε:
Ολοκληρώθηκε, σήμερα, ο μηνιαίος τακτικός κύκλος εργασιών της ΔΙΣ

Ολοκληρώθηκε σήμερα ο τριήμερος, τακτικός, συνεδριακός κύκλος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου. 

Η 163η Συνοδική Περίοδο ενέκρινε:

 

– Τον νέο Κανονισμό της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών (Ε.Κ.Υ.Ο.) με τις γενόμενες τροποποιήσεις, ως και τον Προϋπολογισμό Εσόδων και Εξόδων του οικονομικού έτους 2020 της αυτής Υπηρεσίας.
– Τα προγράμματα των εορτασμών της ιεράς μνήμης του Αγίου Φωτίου (6-2-2020), προστάτου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, και της Κυριακής της Ορθοδοξίας (8-3-2020). Κατά τη Συνοδική Θεία Λειτουργία, η οποία θα τελεσθεί την Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών, ώρισε ως ομιλητή τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνο.
– Το σχέδιο Μηνύματος για την εορτή των αγίων Τριών Ιεραρχών, το οποίο υπέβαλε η Ειδική Συνοδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητος.
Η Δ.Ι.Σ. διώρισε τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Άγγελο Ανθόπουλο, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.
Επίσης, σύμφωνα με την Ημερησία Διάταξη, ασχολήθηκε με θέματα Ιερών Μητροπόλεων, Εισηγήσεις Συνοδικών Επιτροπών, τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα και ενέκρινε αποσπάσεις κληρικών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων