13/11/2019 14/11/2019 «Η Ελλάδα σήμερα βρίσκεται κάτω από έναν εκβιασμό της Τουρκίας που όταν θέλει ανοίγει την στρόφιγγα και στέλνει τους πρόσφυγες» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά την συνάντηση που είχε με τον αρμόδιο για τις Ανατολικές Καθολικές Εκκλησίες, Καρδινάλιο Leonardo Sandri και πρόσθεσε: «Ως Εκκλησία δε μπορούμε να μην βοηθήσουμε τον...
13 Νοεμβρίου, 2019 - 14:44
Τελευταία ενημέρωση: 14/11/2019 - 8:41

“Η Τουρκία εκβιάζει την Ελλάδα με τους πρόσφυγες”

Διαδώστε:
“Η Τουρκία εκβιάζει την Ελλάδα με τους πρόσφυγες”

«Η Ελλάδα σήμερα βρίσκεται κάτω από έναν εκβιασμό της Τουρκίας που όταν θέλει ανοίγει την στρόφιγγα και στέλνει τους πρόσφυγες» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά την συνάντηση που είχε με τον αρμόδιο για τις Ανατολικές Καθολικές Εκκλησίες, Καρδινάλιο Leonardo Sandri και πρόσθεσε:

«Ως Εκκλησία δε μπορούμε να μην βοηθήσουμε τον ανήμπορο άνθρωπο, έχουμε, όμως, την απαίτηση να μας πουν πού ακριβώς είναι τα σύνορά μας και αν είναι υποχρεωμένα όλα τα κράτη να φυλάνε τα σύνορα». Ο Μακαριώτατος αναρωτήθηκε, για ποιο λόγο οι πρόσφυγες βρίσκουν φραγμούς και δε μπορούν να φύγουν από την Ελλάδα και αν η Ευρώπη είναι αυτή που ήθελαν οι δημιουργοί της. Σε άλλο σημείο, ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε πως είναι λυπηρό η Εκκλησία να χρησιμοποιείται στα χέρια των πολιτικών ως εργαλείο όταν την χρειάζονται, ενώ ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του με αφορμή τα προβλήματα της εποχής και τις δυσκολίες ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε «να μας δώσει ο Θεός δύναμη και να μας βγάλει τον εγωισμό».

Από την πλευρά του ο Καρδινάλιος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την συνάντηση και εξέφρασε την εκτίμησή του στην παράδοση της Ορθόδοξης Εκκλησίας, ενώ ευχήθηκε να υπάρχουν καλές σχέσεις. Μίλησε για την συνεργασία στην αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος, ενώ εξήρε το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας της Ελλάδος. Αναφέρθηκε, ακόμη, στην οικονομική κρίση της χώρας και στην σημαντική φιλανθρωπική δράση της Αρχιεπισκοπής και των Μητροπόλεων.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων