14/02/2019 14/02/2019 Κύκλοι της εκκλησίας, σύμφωνα με πληροφορίες του Πρακτορείου ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, αναφέρουν ότι πάγια θέση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου και της Εκκλησίας της Ελλάδος ήταν να μην υπάρξει καμία αλλαγή στο άρθρο 3 του Συντάγματος και καμία αναφορά στο προοίμιο του Συντάγματος περί ουδετερόθρησκου κράτους. Αυτή η θέση είχε εκφρασθεί από την...
14 Φεβρουαρίου, 2019 - 18:42
Τελευταία ενημέρωση: 14/02/2019 - 20:22

Πάγια θέση του Αρχιεπισκόπου να μην αλλάξει το άρθρο 3

Διαδώστε:
Πάγια θέση του Αρχιεπισκόπου να μην αλλάξει το άρθρο 3

Κύκλοι της εκκλησίας, σύμφωνα με πληροφορίες του Πρακτορείου ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, αναφέρουν ότι πάγια θέση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου και της Εκκλησίας της Ελλάδος ήταν να μην υπάρξει καμία αλλαγή στο άρθρο 3 του Συντάγματος και καμία αναφορά στο προοίμιο του Συντάγματος περί ουδετερόθρησκου κράτους. Αυτή η θέση είχε εκφρασθεί από την Εκκλησία και μάλιστα σθεναρά ενώπιον του υπουργού κ. Κατρούγκαλου και άλλων υπουργών και βουλευτών σε σχετική εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο ήδη από τις 7 Ιουνίου του 2017. Και υποστηρίχθηκε μέσα από τρεις εμπεριστατωμένες εισηγήσεις ειδικών σε σχετική εκδήλωση της αρχιεπισκοπής Αθηνών.

“Η Πάγια θέση του Αρχιεπισκόπου και της Εκκλησίας είναι ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος και καμία ανάγκη αλλαγής του άρθρου 3 του Συντάγματος ή πρόσθεσης οποιασδήποτε ρήτρας περί ουδετερόθρησκου Κράτους. Η Ιερά Σύνοδος είχε αποστείλει σχετική επιστολή και στους Έλληνες Βουλευτές. Δεν υπάρχει κανένας λόγος και καμία ανάγκη Εθνική ή κοινωνική” ανέφερε με έμφαση στο Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων “Ορθοδοξία” ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου, Ενημερώσεως και Επικοινωνίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Χάρης Κονιδάρης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων