22/09/2022 22/09/2022 Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η προσέλευση των παιδιών στον καταπράσινο κήπο του Οικοτροφείου της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για να γνωρίσουν από κοντά Ολυμπιονίκες και Παραολυμπιονίκες. Ούτε πενήντα, ούτε εκατό, αλλά 550 παιδιά Σχολικών Κοινοτήτων της Δυτικής Αττικής, αποδέχθηκαν την πρόσκληση, του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας και του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας (ΚΕ.Σ.Ο.) Εκκλησιαστικό Ίδρυμα...
22 Σεπτεμβρίου, 2022 - 16:19
Τελευταία ενημέρωση: 22/09/2022 - 16:25

Παιδιά συνάντησαν και έπαιξαν με Ολυμπιονίκες με πρωτοβουλία ΚΕ.Σ.Ο.

Διαδώστε:
Παιδιά συνάντησαν και έπαιξαν με Ολυμπιονίκες με πρωτοβουλία ΚΕ.Σ.Ο.

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η προσέλευση των παιδιών στον καταπράσινο κήπο του Οικοτροφείου της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για να γνωρίσουν από κοντά Ολυμπιονίκες και Παραολυμπιονίκες. Ούτε πενήντα, ούτε εκατό, αλλά 550 παιδιά Σχολικών Κοινοτήτων της Δυτικής Αττικής, αποδέχθηκαν την πρόσκληση, του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας και του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας (ΚΕ.Σ.Ο.) Εκκλησιαστικό Ίδρυμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης, στις 21 Σεπτεμβρίου.

Μέσω της πρόσκλησης κλήθηκαν μαθητές σχολείων της Δυτικής Αττικής να γνωρίσουν από κοντά Ολυμπιονίκες και Παραολυμπιονίκες, να συνομιλήσουν μαζί τους και να διδαχτούν τεχνικές από τους Διακεκριμένους αθλητές των πολύ μεγάλων διοργανώσεων, όπως είναι οι Ολυμπιακοί & Παραολυμπιακοί Αγώνες, οι Πανευρωπαϊκοί, κλπ.

Η εκδήλωση είχε, την ομόφωνη έγκριση των ΔΣ των δυο φορέων, αλλά και την ευλογία του Αναπληρωτή Προέδρου του ΚΕΣΟ και παράλληλα Γενικού Διευθυντή της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, Πανιερώτατου Μητροπολίτη Φαναρίου κ. Αγαθάγγελου, ο οποίος στο άκουσμα αυτής, παραχώρησε τον καταπράσινο κήπο του Οικοτροφείου για τη διοργάνωση της, χωρίς δεύτερη σκέψη.

Η εκδήλωση έχει και τις ευλογίες του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου και Προέδρου του ΚΕ.Σ.Ο, αφού θα ήταν μια δράση του Εκκλησιαστικού Ιδρύματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, που θα απευθυνόταν σε ότι πιο ευγενές υπάρχει στη κοινωνία: τα παιδιά και τους Ολυμπιονίκες, οι οποίοι στις πλάτες τους, έχουν μεταφέρει μέσω των αγώνων, στα μήκη και στα πλάτη της υφηλίου, εκτός από το πνεύμα του Αθλητισμού, του Ολυμπισμού και της Εκεχειρίας, Πατρίδα και Σημαία.

Από πλευράς του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας τον συντονισμό είχε η υποδιευθύντρια του κα Ντόρα Πάλλη, στην οποία, δυο ημέρες πριν από την εκδήλωση, ανέλαβε τα καθήκοντα του Τομεάρχη Αθλητισμού του κυβερνώντος κόμματος, ενώ από πλευράς ΚΕ.Σ.Ο το συντονισμό είχε η Γενική Διευθύντρια του κα Μαίρη Πίνη.

Λίγο μετά τις 9 το πρωί άρχισαν να καταφθάνουν στον κήπο του Οικοτροφείου, παιδιά και συνοδοί- εκπαιδευτικοί. Ακολούθως από τις κυρίες Πάλλη και Πίνη, έγινε ένα καλωσόρισμα και τονίστηκε το πνεύμα της Ημέρα, αλλά και της Ειρήνης.

Μετά τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες ανά άθλημα, όπου τους μεταλαμπαδεύτηκε, το πνεύμα του αθλητικού ιδεώδους, της άμιλλας, καθώς και του δυναμισμού, που πρέπει να διακατέχει, κάθε αθλητή και αγωνιζόμενο, όπως γινόταν και με τους Ολυμπιακούς αγώνες στην αρχαία Ελλάδα. Ταυτόχρονα, στα μικρότερα παιδιά, ζωγραφίστηκε, το σήμα των ολυμπιακών αγώνων, της Ειρήνης, η Ελληνική Σημαία, τα σήματα των αθλημάτων, όπως τα γνωρίζουν τα παιδιά, από τις διεθνείς διοργανώσεις και τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ακόμα η επικεφαλής του Τμήματος Αισθητικής των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων του ΚΕ.Σ.Ο κα Κατερίνα Αράπογλου, με τη βοήθεια απόφοιτων των Εργαστηρίων μας, δημιούργησε στα γλυκά μουτράκια των παιδιών, μέσω του Face painting, ζωγραφιές, σχέδια και σχήματα, ενώ παράλληλα από πλευράς του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας η κα Ντόρα Πάλλη και οι εθελόντριες του κέντρου έκαναν αυτοκόλλητο τατουάζ στα παιδιά, το σήμα της Ολυμπιακής Εκεχειρίας και της Ειρήνης. Επιπρόσθετα έγινε λόγος κατά του σχολικού εκφοβισμού, που τείνει να λάβει εκρηκτικές διαστάσεις στα σχολεία την εποχή μας.

Θυμίζετε ότι οι δράσεις του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, έχουν την έγγραφη έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), με το υπ. αρ. 45/25-08-2022 Απόσπασμα Πρακτικού.

Η εκδήλωση της 21η Σεπτεμβρίου του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας και του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας (ΚΕ.Σ.Ο.), αγκαλιάστηκε και από τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών και συμμετείχαν οι Ολυμπιονίκες:

• Βούλα Κοζομπόλη – υδατοσφαίριση & Ολυμπιακή Επιτροπή
• Κώστας Φιλιππίδης – Άλμα Ύψος (αθλητής Πανελληνίου)
• Βούλα Ζυγούρη – Πάλη (κατηγορία 67 κιλών)
• Γρηγόρης Χατσατουριάν – Χάντμπολ
• Δημήτρης Καφάτος – Χάντμπολ
• Δημήτρης Μιτελούδης – υδατοσφαίριση (Πόλο)
• Ευγενία Κραβαριώτη – (ιστϊοπλόος)
• Θοδωρής Αλεξάς – Παραολυμπιονίκης (ιστϊοπλόος )
• Βασίλης Κουρνέτας – Βόλεϋ
• Νεκταρία Κωνσταντίνου – Μοντέρνο Πένταθλο
• Στην ομάδα συμμετείχε και η Βιργινία Τσέκερη – εθελόντρια

Ενώ από πλευράς Σχολείων συμμετείχαν:

• το 3ο Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας (αντιπροσωπεία τάξεων από 65 μαθητές και τρεις καθηγητές)
• το 28 Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών – Οικισμού ΚΑΠΟΤΑ (90 μαθητές μαζί με δασκάλους)
• το 1ο Δημοτικό Άνω Λιοσίων(350 παιδιά και 30 δάσκαλοι)
• το 4ο Δημοτικό Ασπροπύργου (τμήμα 45 παιδιά με τρεις δασκάλους)

Σε παιδιά, συνοδούς – εκπαιδευτικούς & Ολυμπιονίκες έγινε ένα κέρασμα εκ μέρους του ΚΕ.Σ.Ο.
Από το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας χορηγήθηκαν στα παιδιά αναμνηστικά διπλώματα και αυτοκόλλητα σήματα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων