03/10/2019 03/10/2019 Του Γιώργου Φερδή, Θεολόγου – Δημοσιογράφου Χοροστατούντος του Επισκόπου Ευρίπου Χρυσοστόμου τελέστηκε ο Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα ναό της Αθήνας στο Κολωνάκι. Πλήθος πιστών γέμισαν τον ναό για να γιορτάσουν τον πρώτο επίσκοπο της Αθήνας. Η μαγεία των ψαλμών ήταν τόσο μεγάλη και από τους δυο χορούς του ιερού ναού. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμανδρίτης...
03 Οκτωβρίου, 2019 - 8:20
Τελευταία ενημέρωση: 03/10/2019 - 10:46

Πανηγυρικός Εσπερινός για τον Πολιούχο της Αθήνας

Διαδώστε:
Πανηγυρικός Εσπερινός για τον Πολιούχο της Αθήνας

Του Γιώργου Φερδή, Θεολόγου – Δημοσιογράφου

Χοροστατούντος του Επισκόπου Ευρίπου Χρυσοστόμου τελέστηκε ο Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα ναό της Αθήνας στο Κολωνάκι.

Πλήθος πιστών γέμισαν τον ναό για να γιορτάσουν τον πρώτο επίσκοπο της Αθήνας. Η μαγεία των ψαλμών ήταν τόσο μεγάλη και από τους δυο χορούς του ιερού ναού.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμανδρίτης Άγγελος Ανθόπουλος, εφημέριος του ναού Αγίου Αρτεμίου Παγκρατίου, ο οποίος αναφερόμενος στο παράδειγμα του Αγίου Διονυσίου τόνισε, ότι ιεραποστολικό χρέος κάθε πιστού αποτελεί όχι μόνο η ακρόαση αλλά και η βίωση του θελήματος του Θεού.

Λίγο πριν το τέλος ο Επίσκοπος Ευρίπου ευχαρίστησε θερμά τους ιερείς για την φιλοξενία μεταφέροντας σε όλους την ευλογία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου.

Τέλος ο προϊστάμενος π. Παναγιώτης εκ μέρους των ιερέων ευχήθηκε ο Άγιος Διονύσιος να προστατεύει όλους και να βοηθάει την πρωτεύουσα της Ελλάδος.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων