29/06/2020 29/06/2020 Με την τήρηση των απαραίτητων μέτρων για την αποφυγή μετάδοσης του νέου κορονοϊού τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον ιερό Βράχο του Αρείου Πάγου σε ανάμνηση του κηρύγματος του Αποστόλου των Εθνών Παύλου προς τους Αθηναίους. Στον Εσπερινό χοροστατεί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, ενώ παρίστανται Αρχιερείς, εκπρόσωποι της πολιτείας, των σωμάτων...
29 Ιουνίου, 2020 - 19:09
Τελευταία ενημέρωση: 29/06/2020 - 22:00

Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Βράχο του Αρείου Πάγου

Διαδώστε:
Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Βράχο του Αρείου Πάγου

Με την τήρηση των απαραίτητων μέτρων για την αποφυγή μετάδοσης του νέου κορονοϊού τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον ιερό Βράχο του Αρείου Πάγου σε ανάμνηση του κηρύγματος του Αποστόλου των Εθνών Παύλου προς τους Αθηναίους.

Στον Εσπερινό χοροστατεί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, ενώ παρίστανται Αρχιερείς, εκπρόσωποι της πολιτείας, των σωμάτων ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων, κληρικοί και λαϊκοί.

Εφέτος δεν εστάλησαν επίσημες προσκλήσεις στους εκπροσώπους των Πολιτειακών, Εκκλησιαστικών, Δικαστικών, Στρατιωτικών και Αυτοδιοικητικών Αρχών λόγω της υπ’ αριθμ. Δ1α/Γ.Π. οικ. 34060 Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ 2111/Β’ / 2-6-2020), σύμφωνα με την οποία πρέπει να αποφεύγεται ο συνωστισμός των πιστών στους χώρους λατρείας και να τηρείται η ασφαλής απόσταση του 1,5 μέτρου μεταξύ των ατόμων.

Κατά τον Εσπερινό μίλησε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης, ο οποίος μεταξύ άλλων στην ομιλία του, τόνισε:

«Ως σκοπό της ζωής του θέτει τον αγιασμό του, το ξερίζωμα των παθών, την καλλιέργεια του εσωτερικού του κόσμου, αρετές και προτερήματα τα οποία προσπορίζουν δόξα και τιμή και ειρήνη σε Εκείνον που με υπομονή και επιμονή τα κατεργάζεται. «Δόξα και τιμή και ειρήνη παντί τω εργαζομένω το αγαθόν» (Ρωμ. β’ 10). Η ψυχή του «κήρυκα της θείας ζωής» φλέγεται από θερμή αγάπη και λατρεία για Εκείνον « τις ημάς χωρίσει της αγάπης του Χριστού θλίψις ή στενοχωρία ή διωγμός ή γυμνότης ή κίνδυνος ή μάχαιρα;»».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ

Φωτογραφίες: Γιώργος Φερδής 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων